از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری هر گونه طیور جلوگیری گردد

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، احتمال شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل های پاییز و زمستان بیشتر است و برای پیشگیری از این بیماری ضرورت دارد از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری طیور جلوگیری گردد.

از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری هر گونه طیور جلوگیری گردد

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: احتمال شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل های پاییز و زمستان بیشتر است و برای پیشگیری از این بیماری ضرورت دارد از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری طیور جلوگیری گردد.

محمد اسدی اضافه نمود: پرنده های آزاد پرواز، مانند غاز و اُردک وحشی به طور معمول انتقال دهنده ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و بدون علائم هستند و برای پیشگیری از این بیماری باید از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری هر گونه طیور جلوگیری گردد.

بیشتر بخوانید

وی اضافه نمود: رعایت اقدامات بهداشتی و انجام ضدعفونی در مرغداری ها و لوازم و تجهیزات آن ها و جلوگیری از ورود پرندگان وحشی و بومی به داخل واحد های مرغداری از جمله مواردی است که تولیدنمایندگان طیور استان باید آن را مورد توجه جدی قرار دهند.

اسدی ادامه داد: خوشبختانه سال جاری مانند پارسال، تا به امروز هیچ موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده است و اقدامات ایمنی و نظارت های مرتبط با این ویروس در چهارمحال و بختیاری مدت ها است که شروع شده است و همچنان ادامه دارد.

وی یادآور شد: با توجه به آنکه احتمال شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل های پاییز و زمستان بیشتر است، در هفته های گذشته در تمام مرغداری های تخم گذار و گوشتی استان عملیات واکسیناسیون مرتبط با این بیماری صورت گرفته است.

اسدی گفت: علاوه بر انجام واکسیناسیون در مرغداری ها با همکاری دستگاه های اجرایی مختلف مانند اداره کل محیط زیست، گشت های مشترک برای آنالیز زیستگاه های پرندگان وحشی، به وِیژه طیور ساکن در تالاب های استان در حال اجرا است و تا به امروز مورد مشکوکی مشاهده نشده است.

مدیرکل دامپزشکی استان توضیح داد: سال های پیش منشا آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشورمان، پرندگان مهاجری بودند که در فصل سرد سال از منطقه ها سردسیر شمالی مانند سیبری به کشورمان مهاجرت می کردند و سال جاری هنوز این پرندگان وارد تالاب های چهارمحال و بختیاری نشده اند.

اسدی خاطر نشان کرد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و پرندگان است که دارای سویه های مختلفی است که مشهورترین آن ها سویه های (H 5 N 8) و (H 5 N 1) هستند که مورد اخیر، خطرناک تر از سایر انواع آن است.

مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری گفت: افراد در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه پرنده بیمار کشته شده می توانند به این بیماری مبتلا شوند و هم استانی ها در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری، به سرعت به شبکه های دامپزشکی دهگانه استان، موضوع را اعلام نمایند.

خبرنگاران چهارمحال و بختیاری شهرکرد

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 1 آبان 1401 بروزرسانی: 1 آبان 1401 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 2050

به "از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری هر گونه طیور جلوگیری گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از ورود پرندگان وحشی به محل نگهداری هر گونه طیور جلوگیری گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید