روستای سر آقا سید کوهرنگ، سرزمینی به سبک خانه های پلکانی

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، نمونه زیبا و دیدنی این سبک از خانه سازی، روستای سر آقا سید در چهارمحال و بختیاری است که در کوه های زاگرس جا خوش کرده است. در این منطقه امام زاده ای با نام سر آقا سید وجود دارد و نام روستا با نام این مکان مذهبی یکی شده است. هم سفر ما در دامنه های رشته کوه های زاگرس شوید تا با هم در این روستای خوش آب وهوا و معماری دیدنی اش ماجراجویی کنیم.

روستای سر آقا سید کوهرنگ، سرزمینی به سبک خانه های پلکانی

موقعیت جغرافیایی روستای سر آقا سید

سر آقا سید در استان چهارمحال و بختکمک، شهرستان کوهرنگ و در دهستان میانکوه موگوئی واقع شده است. این روستا از چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ، 45 کیلومتر در جهت شمال غربی آن فاصله دارد؛ همچنین اگر از شهرکرد راهی این روستا شوید، باید 134 کیلومتر را در جهت شمال غرب برانید.

اگر از چلگرد راه بیفتید، باید به سمت شمال غرب و در جهت منتهی به آبشار شیخ علی خان حرکت کنید؛ سپس از روستای شیخ علی خان عبور می کنید و به جهت خود ادامه می دهید؛ در نهایت، وارد جهت منتهی به غار یخی می شوید. از قلم نیاندازید که بعد از گذر از روستای شیخ علی خان، جاده تقریبا نامساعد می گردد و جهتی خاکی و ناهموار با پیچ وخم های متعدد را پیش ِرو خواهید داشت. در واقع، بکر بودن این روستا به جادۀ منتهی به آن هم سرایت کرده است و خبری از جاده های آسفالته در این منطقه نیست. بسته به شرایط اتومیبل و نحوۀ رانندگی تان، زمان رسیدن تا مقصد متغیر خواهد بود؛ اما برای رسیدن به روستا، تقریبا بین 1 تا 2 ساعت از چلگرد فاصله هست.

سفر به ماسوله ای در کوه های زاگرس

روستای سر آقا سید ـ عکس از ارغوان صالحی

سر آقا سید تعریف واقعی روستا است که در دنیای پر از هیاهوی امروز، همچنان به زیبایی و سادگی گذشته به جای مانده است. خصلت های شهرنشینی و دنیای فنّاوری نتوانسته است به این روستا نفوذ کند و چهرۀ بکر آن را نابود کند. در این روستا هنوز فرهنگ های دیرینه نبض تپنده ای دارند و صمیمیت سادۀ روستایی، به رسم گذشته، همچون حلقه های یک زنجیر، اهالی ده را کنار هم نگه داشته است. بافت پلکانی خانه ها این صمیمیت ناب روستایی را در بین اهالی سر آقا سید بیشتر کرده است. نخستین ویژگی این روستا، که بعد از معماری آن شما را مجذوب خود می کند، اخلاق خوش محلی هاست. عادت های سنتی زندگی روستایی در این منطقه از کوهرنگ همچنان به قوت خود باقی است: اگر در این روستا چرخ بزنید، خواهید دید که مردم هنوز مشتاقِ پوشیدن لباس های زیبا و رنگارنگ محلی هستند.

آنتن دهی تلفن در این روستا چندان تعریفی ندارد؛ بنابراین، در طول اقامت تان در این روستا، باید تلفن همراه را فراموش کنید و مثل دهه های گذشته، زندگی خاص و ساده را تا چند روز تجربه کنید. این سفر فرصت خوبی است تا با حال وهوای روستایی آشنا شوید و به جای بوق اتومبیل و سروصداهای مزاحم شهری، صدای نواهای محلی و طنین آرامش بخش لهجه های روستایی را بشنوید و به جای دود و آلودگی در هوای خوش عطر دِه قدم بزنید و روزتان را با غذاهای سالم و ساده روستایی به شب برسانید.

پله هایی که به آسمان می فرایند

روستای سر آقا سید ـ عکس از مرتضی نامور

معماری روستای سر آقا سید همچون دیگر روستاهای پلکانی ایران، مجذوب کنندهیت فوق العاده ای دارد؛ همین مجذوب کنندهیت یکی از عواملی است که انگیزه سفر به این منطقه می گردد. معماری پلکانی در دیواره های کوه شکل می گیرد؛ صف های متعددی از خانه های روستایی، دامنه های کوه را پر می کنند و بام هر خانه، حیاط خانۀ بالادست خود می گردد. این اشتراک سقف و کف، سبب نزدیکی اهالی روستای سر آقا سید و دیگر دِه های پلکانی شده است. معماری پلکانی سبب می گردد زمین کمتری به خانه سازی اختصاص داده گردد؛ در نتیجه، لطمۀ کمتری به طبیعت و زمین های زراعتی وارد می گردد.

اگر به دورنمای روستای سر آقا سید نگاه کنید، تجمعی از خانه های ساده با یک در چوبی به رنگ آبی، سبز، قهوه ای یا زرد را خواهید دید. دامنۀ کوه همچون بوم نقاشی با این خانه ها آراسته شده است؛ انگار خانه ها برای رسیدن به دل آسمان پشت سرهم صف بسته اند. این خانه ها تنها با خشت و چوب بنا شده اند؛ روی دیوارهای آنها خبری از پنجره نیست و درها تنها راه ارتباط با فضای بیرون هستند. این دورنما وقتی مجذوب کننده تر می گردد که جلوی هر خانه، طناب رختی بسته می گردد و لباس های رنگارنگ روستایی به قاب روبه روی شما روح می بخشند. ثبت چنین نمایی با لنز دوربین، فوق العاده خواهد شد.

روستای کوهستانی سر آقا سید در شب نیز بسیار دیدنی است. چراغ های خانه ها شبیه فانوس هایی هستند که به دیوارۀ کوه آویزان شده اند.

سادگی آرامش بخش امام زاده سر آقا سید

روستای سر آقا سید ـ عکس از علی صمدی

یکی از جاهای دیدنی این روستا که در سینه کِش کوه های زاگرس جا خوش کرده، بارگاه امام زادۀ روستاست. گنبد سبز بارگاه سیدآقاعیسی یکی از نمادهای اصلی روستاست و به امام زاده سر آقا سید مشهور است. وجود این مکان روحانی به روستا هویت بخشیده است و یکی از جاذبه های آن محسوب می گردد. قدمت این امام زاده به بیش از 600 سال پیش برمی گردد؛ این قدمت بالا گویای عمر روستای سر آقا سید در این منطقه است. اعتقاد مردمان روستا به امام زاده سر آقا سید بسیار محکم است و با جان ودل به قدرت این بارگاه روحانی باور دارند. روستانشینان روایت های بسیار جالبی درباره این امام زاده و معجزاتش برای تان نقل خواهند کرد. در دل تجمع خانه های پلکانی روستا، این امام زاده با سادگی زیبای گنبد سبز و گلدسته های طلایی رنگش، آرامش مطلوبی به جان تان خواهد بخشید.

چشمه نمک روستا

چشمه ای در 20کیلومتری روستای سر آقا سید وجود دارد که اهالی ده اطراف با حفر چاله هایی آن را پر کرده اند. این چاله ها به حوضچه های نمک مشهور شده اند. حوضچه ها به شکلی تعبیه شده اند که جریان آب چشمه درون آنها جمع گردد تا جایی برای برداشت نمک و کسب درآمد روستاییان باشد. لذت حضور در کنار چشمه و دیدنی انبوهی از حوض های کوچک سفید، در سفر به این روستا خالی ازلطف نخواهد بود.

تجربه خوشمزگی های محلی

روستای سر آقا سید ـ عکس از محمد نجفی

چشیدن طعم تازۀ غذاها و تنقلات روستایی برای شهرنشین ها همیشه مجذوب کننده و هیجان انگیز بوده است. روستای سر آقا سید هم مثل سایر نقاط ایران، پر از خوشمزگی هایی است که خاص این اقلیم است و به دست اهلی دِه تهیه می گردد. در این دیار بختکمک مگر می گردد کباب اصیل این قوم را نچشید؟ کباب بختکمک یکی از غذاهای ناب روستای سر آقا سید است. محلی ها این غذا را با گوشت تازه می پزند و در پخت آن حرفه ای هستند.

یکی دیگر از غذاهای خوشمزۀ سر آقا سید نوعی آش مقوی است که با گیاهان کوهی و دوغ درست می گردد. این آش به کارده معروف است. اگر از خوردن آش لذت می برید، حتما آش برگ را هم امتحان کنید. این آش از ترکیب رشته های خمیری با حبوبات، سبزی و روغن حیوانی اصل درست می گردد و طعم معرکه ای دارد.

عطر نان محلی در فضای دِه، یکی از لذت بخش ترین تجربه های اقامت در روستاست. در روستای سر آقا سید نوعی نان خاص محلی هست که با میوه بلوط تهیه می گردد. سر آقا سید یکی از منطقه های است که درختان بلوط گوشه وکنار این سرزمین کوهستانی را سبز کرده اند. روستاییان به کمک مغز این میوه و آسیاب آن، نوعی آرد خاص تولید می کنند و قرص نانی خوش عطر و خوش طعم به شما خواهند داد.

فرهنگ ها و سنت های دوست داشتنی سرآقاسیدی ها

در این منطقه از چهارمحال و بختکمک، چهرۀ بکر و اولیۀ روستایی هم در طبیعتش هویداست و هم به خوبی در نوع مسکن، کار، پوشش، گویش لُری و شیوۀ زندگی مردم. به محض ورودتان به خاک این روستا، متوجه پوشش سنتی و مجذوب کننده محلی ها خواهید شد که هنوز رنگ وبویی از اصالت گذشته دارد. زیبایی لباس زنان و دختران این روستا در میان لباس های محلی ایرانی مثال زدنی است.

اهالی دِه در دوخت این پوشاک به رسم سنت خود از رنگ ها غافل نشده اند. هنوز هم پارچه های ارزشمند و خوش رنگی بر تن آنها لباس می گردد، لباس هایی که همۀ اجزای پوشاک سنتی بختکمک ها را شامل می گردد. جلیقه های خوش زرق وبرق، لچک، شلوار و پیراهن های بلند زیبا زن بختکمک را می آراید و سنت و فرهنگ زیبای این قوم را در نوع پوشش نشان می دهد. پوشاک مردان روستای سر آقا سید هم از سنت به دور نیست. شلوارهای مخصوص، پیراهن، شال کمر، گیوه و چوقا شمایل مردی از اهالی روستای سر آقا سید را می سازد تا نشان دهد اهمیت به پوشش سنتی، از فرهنگ های زنده در این منطقه است.

یکی دیگر از فرهنگ های زیبای این روستا که شما را شیفتۀ خود می کند، موج قشنگی از موسیقی ها، آوازها و پایکوبی های محلی است که از شنیدن و دیدن شان لذت خواهید برد. سازهای قدیمی و سنتی هنوز در این روستا جان دارند و نوای خوش آوازهای لُری عشایری در دامنه های این روستای کوهستانی طنین می اندازد. در مناسبت های خاص، پایکوبی های دسته جمعی محلی ها را می توانید ببینید و از تبلور فرهنگ ایرانی لذت ببرید.

در کدام فصل سال به روستای سر آقا سید برویم؟

روستای سر آقا سید ـ عکس از محمد نجفی

بهترین زمان سفر به این روستا، فصل های بهار و تابستان است. تازگی و طراوت بهارْ سر آقا سید را دیدنی می کند؛ همچنین در این فصل می توانید کوچ عشایر به ییلاق های چهارمحال و بختکمک را ببینید. تابستان یکی از دل چسب ترین فصل های روستای سر آقا سید است. با آب وهوای خنک کوهستانی این روستا می گردد حریف تابش طاقت فرسای خورشید شد.

اما در پاییز و زمستان، به دلیل بارش برف سنگین در این اقلیم کوهستانی، جهتهای منتهی به آن مسدود می گردد. مردم روستا هم با امکانات بسیار محدودی در انتظار بهار می نشینند تا با آب شدن سدّ برفی، دوباره بتوانند با شهرهای اطراف ارتباط برقرار کنند.

در چندکیلومتری روستای سر آقا سید

یکی از مجذوب کنندهیت های سفر این است که علاوه بر گشت وگذار در جاهای دیدنی مقصد، سراغ جاذبه های گردشگری اطراف آن نیز برویم. در طول اقامت تان در روستای سر آقا سید، با طی کردن مسافتی چندکیلومتری، جاذبه های اطراف این منطقه را از دست ندهید. از دیدنی های نزدیک این روستا می توان غار یخی چما، آبشار شیخ علی خان و پیست اسکی چلگرد را نام برد.

در آخر…

برای شروع سفرتان به روستای سر آقا سید این نکته را در فکر داشته باشید که شما راهیِ یکی از بکرترین منطقه ها ایران می شوید. این منطقه امکانات اولیۀ زندگی سادۀ روستایی را دارد و شیوۀ زندگی در آن با آنچه بسکمک از ما تجربه کرده ایم متفاوت خواهد بود. در واقع، مردمان این دِه به سبک روزگاران قدیم صبح را به شب می رسانند؛ بنابراین انتظار نداشته باشید که مثل بسکمک از روستاها، امکانات اولیۀ شهری به سر آقا سید هم سرایت کرده باشد. شما در این دِه کوهستانی باید زندگی عاری از فنّاوری و نمادهای شهری را تجربه کنید و چند روزی به سبک اجداد خود زندگی کنید.

برای اقامت می توانید به خانه های محلی در این منطقه بسنده کنید و از سادگی زندگی روستایی لذت ببرید. از قلم نیاندازید که در روستا تلفن همراه آنتن دهی ندارد.

اگر تمایل دارید که در شهرهای اطراف اقامت داشته باشید و شب را در این روستا نمانید، باید به سمت شهرکرد یا شهرهای اطراف روستا در شهرستان کوهرنگ، همچمون چلگرد بروید.

در منطقۀ کوهستانی سر آقا سید وقت بگذرانید و از آرامشی که در وجب به وجب خاک آن نهفته است لذت ببرید. این منطقه همان جایی است که شما را از هیاهوی آزاردهندۀ زندگی امروز کاملا دور می کند و تبدیل به فرصتی می گردد که چند روزی در حال وهوای خاص روستا، به سبک روزگاران گذشته زندگی کنید.

در بهار یا تابستان به سر آقا سید بروید و تجربه ها و چطوری های این سفر را در اختیار دیگر گردشگران قرار دهید.

منبع:چطـور

نمونه زیبا و دیدنی این سبک از خانه سازی، روستای سر آقا سید در چهارمحال و بختکمک است که در کوه های زاگرس جا خوش کرده است. در این منطقه امام زاده ای با نام سر آقا سید وجود دارد و نام روستا با نام این مکان مذهبی یکی شده است. هم سفر ما در دامنه های رشته کوه های زاگرس شوید تا با هم در این روستای خوش آب وهوا و معماری دیدنی اش ماجراجویی کنیم.

موقعیت جغرافیایی روستای سر آقا سید

سر آقا سید در استان چهارمحال و بختکمک، شهرستان کوهرنگ و در دهستان میانکوه موگوئی واقع شده است. این روستا از چلگرد، مرکز شهرستان کوهرنگ، 45 کیلومتر در جهت شمال غربی آن فاصله دارد؛ همچنین اگر از شهرکرد راهی این روستا شوید، باید 134 کیلومتر را در جهت شمال غرب برانید.

اگر از چلگرد راه بیفتید، باید به سمت شمال غرب و در جهت منتهی به آبشار شیخ علی خان حرکت کنید؛ سپس از روستای شیخ علی خان عبور می کنید و به جهت خود ادامه می دهید؛ در نهایت، وارد جهت منتهی به غار یخی می شوید. از قلم نیاندازید که بعد از گذر از روستای شیخ علی خان، جاده تقریبا نامساعد می گردد و جهتی خاکی و ناهموار با پیچ وخم های متعدد را پیش ِرو خواهید داشت. در واقع، بکر بودن این روستا به جادۀ منتهی به آن هم سرایت کرده است و خبری از جاده های آسفالته در این منطقه نیست. بسته به شرایط اتومیبل و نحوۀ رانندگی تان، زمان رسیدن تا مقصد متغیر خواهد بود؛ اما برای رسیدن به روستا، تقریبا بین 1 تا 2 ساعت از چلگرد فاصله هست.

سفر به ماسوله ای در کوه های زاگرس

روستای سر آقا سید ـ عکس از ارغوان صالحی

سر آقا سید تعریف واقعی روستا است که در دنیای پر از هیاهوی امروز، همچنان به زیبایی و سادگی گذشته به جای مانده است. خصلت های شهرنشینی و دنیای فنّاوری نتوانسته است به این روستا نفوذ کند و چهرۀ بکر آن را نابود کند. در این روستا هنوز فرهنگ های دیرینه نبض تپنده ای دارند و صمیمیت سادۀ روستایی، به رسم گذشته، همچون حلقه های یک زنجیر، اهالی ده را کنار هم نگه داشته است. بافت پلکانی خانه ها این صمیمیت ناب روستایی را در بین اهالی سر آقا سید بیشتر کرده است. نخستین ویژگی این روستا، که بعد از معماری آن شما را مجذوب خود می کند، اخلاق خوش محلی هاست. عادت های سنتی زندگی روستایی در این منطقه از کوهرنگ همچنان به قوت خود باقی است: اگر در این روستا چرخ بزنید، خواهید دید که مردم هنوز مشتاقِ پوشیدن لباس های زیبا و رنگارنگ محلی هستند.

آنتن دهی تلفن در این روستا چندان تعریفی ندارد؛ بنابراین، در طول اقامت تان در این روستا، باید تلفن همراه را فراموش کنید و مثل دهه های گذشته، زندگی خاص و ساده را تا چند روز تجربه کنید. این سفر فرصت خوبی است تا با حال وهوای روستایی آشنا شوید و به جای بوق اتومبیل و سروصداهای مزاحم شهری، صدای نواهای محلی و طنین آرامش بخش لهجه های روستایی را بشنوید و به جای دود و آلودگی در هوای خوش عطر دِه قدم بزنید و روزتان را با غذاهای سالم و ساده روستایی به شب برسانید.

پله هایی که به آسمان می فرایند

روستای سر آقا سید ـ عکس از مرتضی نامور

معماری روستای سر آقا سید همچون دیگر روستاهای پلکانی ایران، مجذوب کنندهیت فوق العاده ای دارد؛ همین مجذوب کنندهیت یکی از عواملی است که انگیزه سفر به این منطقه می گردد. معماری پلکانی در دیواره های کوه شکل می گیرد؛ صف های متعددی از خانه های روستایی، دامنه های کوه را پر می کنند و بام هر خانه، حیاط خانۀ بالادست خود می گردد. این اشتراک سقف و کف، سبب نزدیکی اهالی روستای سر آقا سید و دیگر دِه های پلکانی شده است. معماری پلکانی سبب می گردد زمین کمتری به خانه سازی اختصاص داده گردد؛ در نتیجه، لطمۀ کمتری به طبیعت و زمین های زراعتی وارد می گردد.

اگر به دورنمای روستای سر آقا سید نگاه کنید، تجمعی از خانه های ساده با یک در چوبی به رنگ آبی، سبز، قهوه ای یا زرد را خواهید دید. دامنۀ کوه همچون بوم نقاشی با این خانه ها آراسته شده است؛ انگار خانه ها برای رسیدن به دل آسمان پشت سرهم صف بسته اند. این خانه ها تنها با خشت و چوب بنا شده اند؛ روی دیوارهای آنها خبری از پنجره نیست و درها تنها راه ارتباط با فضای بیرون هستند. این دورنما وقتی مجذوب کننده تر می گردد که جلوی هر خانه، طناب رختی بسته می گردد و لباس های رنگارنگ روستایی به قاب روبه روی شما روح می بخشند. ثبت چنین نمایی با لنز دوربین، فوق العاده خواهد شد.

روستای کوهستانی سر آقا سید در شب نیز بسیار دیدنی است. چراغ های خانه ها شبیه فانوس هایی هستند که به دیوارۀ کوه آویزان شده اند.

سادگی آرامش بخش امام زاده سر آقا سید

روستای سر آقا سید ـ عکس از علی صمدی

یکی از جاهای دیدنی این روستا که در سینه کِش کوه های زاگرس جا خوش کرده، بارگاه امام زادۀ روستاست. گنبد سبز بارگاه سیدآقاعیسی یکی از نمادهای اصلی روستاست و به امام زاده سر آقا سید مشهور است. وجود این مکان روحانی به روستا هویت بخشیده است و یکی از جاذبه های آن محسوب می گردد. قدمت این امام زاده به بیش از 600 سال پیش برمی گردد؛ این قدمت بالا گویای عمر روستای سر آقا سید در این منطقه است. اعتقاد مردمان روستا به امام زاده سر آقا سید بسیار محکم است و با جان ودل به قدرت این بارگاه روحانی باور دارند. روستانشینان روایت های بسیار جالبی درباره این امام زاده و معجزاتش برای تان نقل خواهند کرد. در دل تجمع خانه های پلکانی روستا، این امام زاده با سادگی زیبای گنبد سبز و گلدسته های طلایی رنگش، آرامش مطلوبی به جان تان خواهد بخشید.

چشمه نمک روستا

چشمه ای در 20کیلومتری روستای سر آقا سید وجود دارد که اهالی ده اطراف با حفر چاله هایی آن را پر کرده اند. این چاله ها به حوضچه های نمک مشهور شده اند. حوضچه ها به شکلی تعبیه شده اند که جریان آب چشمه درون آنها جمع گردد تا جایی برای برداشت نمک و کسب درآمد روستاییان باشد. لذت حضور در کنار چشمه و دیدنی انبوهی از حوض های کوچک سفید، در سفر به این روستا خالی ازلطف نخواهد بود.

تجربه خوشمزگی های محلی

روستای سر آقا سید ـ عکس از محمد نجفی

چشیدن طعم تازۀ غذاها و تنقلات روستایی برای شهرنشین ها همیشه مجذوب کننده و هیجان انگیز بوده است. روستای سر آقا سید هم مثل سایر نقاط ایران، پر از خوشمزگی هایی است که خاص این اقلیم است و به دست اهلی دِه تهیه می گردد. در این دیار بختکمک مگر می گردد کباب اصیل این قوم را نچشید؟ کباب بختکمک یکی از غذاهای ناب روستای سر آقا سید است. محلی ها این غذا را با گوشت تازه می پزند و در پخت آن حرفه ای هستند.

یکی دیگر از غذاهای خوشمزۀ سر آقا سید نوعی آش مقوی است که با گیاهان کوهی و دوغ درست می گردد. این آش به کارده معروف است. اگر از خوردن آش لذت می برید، حتما آش برگ را هم امتحان کنید. این آش از ترکیب رشته های خمیری با حبوبات، سبزی و روغن حیوانی اصل درست می گردد و طعم معرکه ای دارد.

عطر نان محلی در فضای دِه، یکی از لذت بخش ترین تجربه های اقامت در روستاست. در روستای سر آقا سید نوعی نان خاص محلی هست که با میوه بلوط تهیه می گردد. سر آقا سید یکی از منطقه های است که درختان بلوط گوشه وکنار این سرزمین کوهستانی را سبز کرده اند. روستاییان به کمک مغز این میوه و آسیاب آن، نوعی آرد خاص تولید می کنند و قرص نانی خوش عطر و خوش طعم به شما خواهند داد.

فرهنگ ها و سنت های دوست داشتنی سرآقاسیدی ها

در این منطقه از چهارمحال و بختکمک، چهرۀ بکر و اولیۀ روستایی هم در طبیعتش هویداست و هم به خوبی در نوع مسکن، کار، پوشش، گویش لُری و شیوۀ زندگی مردم. به محض ورودتان به خاک این روستا، متوجه پوشش سنتی و مجذوب کننده محلی ها خواهید شد که هنوز رنگ وبویی از اصالت گذشته دارد. زیبایی لباس زنان و دختران این روستا در میان لباس های محلی ایرانی مثال زدنی است.

اهالی دِه در دوخت این پوشاک به رسم سنت خود از رنگ ها غافل نشده اند. هنوز هم پارچه های ارزشمند و خوش رنگی بر تن آنها لباس می گردد، لباس هایی که همۀ اجزای پوشاک سنتی بختکمک ها را شامل می گردد. جلیقه های خوش زرق وبرق، لچک، شلوار و پیراهن های بلند زیبا زن بختکمک را می آراید و سنت و فرهنگ زیبای این قوم را در نوع پوشش نشان می دهد. پوشاک مردان روستای سر آقا سید هم از سنت به دور نیست. شلوارهای مخصوص، پیراهن، شال کمر، گیوه و چوقا شمایل مردی از اهالی روستای سر آقا سید را می سازد تا نشان دهد اهمیت به پوشش سنتی، از فرهنگ های زنده در این منطقه است.

یکی دیگر از فرهنگ های زیبای این روستا که شما را شیفتۀ خود می کند، موج قشنگی از موسیقی ها، آوازها و پایکوبی های محلی است که از شنیدن و دیدن شان لذت خواهید برد. سازهای قدیمی و سنتی هنوز در این روستا جان دارند و نوای خوش آوازهای لُری عشایری در دامنه های این روستای کوهستانی طنین می اندازد. در مناسبت های خاص، پایکوبی های دسته جمعی محلی ها را می توانید ببینید و از تبلور فرهنگ ایرانی لذت ببرید.

در کدام فصل سال به روستای سر آقا سید برویم؟

روستای سر آقا سید ـ عکس از محمد نجفی

بهترین زمان سفر به این روستا، فصل های بهار و تابستان است. تازگی و طراوت بهارْ سر آقا سید را دیدنی می کند؛ همچنین در این فصل می توانید کوچ عشایر به ییلاق های چهارمحال و بختکمک را ببینید. تابستان یکی از دل چسب ترین فصل های روستای سر آقا سید است. با آب وهوای خنک کوهستانی این روستا می گردد حریف تابش طاقت فرسای خورشید شد.

اما در پاییز و زمستان، به دلیل بارش برف سنگین در این اقلیم کوهستانی، جهتهای منتهی به آن مسدود می گردد. مردم روستا هم با امکانات بسیار محدودی در انتظار بهار می نشینند تا با آب شدن سدّ برفی، دوباره بتوانند با شهرهای اطراف ارتباط برقرار کنند.

در چندکیلومتری روستای سر آقا سید

یکی از مجذوب کنندهیت های سفر این است که علاوه بر گشت وگذار در جاهای دیدنی مقصد، سراغ جاذبه های گردشگری اطراف آن نیز برویم. در طول اقامت تان در روستای سر آقا سید، با طی کردن مسافتی چندکیلومتری، جاذبه های اطراف این منطقه را از دست ندهید. از دیدنی های نزدیک این روستا می توان غار یخی چما، آبشار شیخ علی خان و پیست اسکی چلگرد را نام برد.

در آخر…

برای شروع سفرتان به روستای سر آقا سید این نکته را در فکر داشته باشید که شما راهیِ یکی از بکرترین منطقه ها ایران می شوید. این منطقه امکانات اولیۀ زندگی سادۀ روستایی را دارد و شیوۀ زندگی در آن با آنچه بسکمک از ما تجربه کرده ایم متفاوت خواهد بود. در واقع، مردمان این دِه به سبک روزگاران قدیم صبح را به شب می رسانند؛ بنابراین انتظار نداشته باشید که مثل بسکمک از روستاها، امکانات اولیۀ شهری به سر آقا سید هم سرایت کرده باشد. شما در این دِه کوهستانی باید زندگی عاری از فنّاوری و نمادهای شهری را تجربه کنید و چند روزی به سبک اجداد خود زندگی کنید.

برای اقامت می توانید به خانه های محلی در این منطقه بسنده کنید و از سادگی زندگی روستایی لذت ببرید. از قلم نیاندازید که در روستا تلفن همراه آنتن دهی ندارد.

اگر تمایل دارید که در شهرهای اطراف اقامت داشته باشید و شب را در این روستا نمانید، باید به سمت شهرکرد یا شهرهای اطراف روستا در شهرستان کوهرنگ، همچمون چلگرد بروید.

در منطقۀ کوهستانی سر آقا سید وقت بگذرانید و از آرامشی که در وجب به وجب خاک آن نهفته است لذت ببرید. این منطقه همان جایی است که شما را از هیاهوی آزاردهندۀ زندگی امروز کاملا دور می کند و تبدیل به فرصتی می گردد که چند روزی در حال وهوای خاص روستا، به سبک روزگاران گذشته زندگی کنید.

در بهار یا تابستان به سر آقا سید بروید و تجربه ها و چطوری های این سفر را در اختیار دیگر گردشگران قرار دهید.

منبع:چطـور

منبع: دیجیاتور
انتشار: 11 مرداد 1401 بروزرسانی: 11 مرداد 1401 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 2003

به "روستای سر آقا سید کوهرنگ، سرزمینی به سبک خانه های پلکانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روستای سر آقا سید کوهرنگ، سرزمینی به سبک خانه های پلکانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید