عبور از سد خونی مغز؛ یک قدم نزدیک تر تا درمان بیماری های مغزی

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، سد خونی مغزی یا Blood brain barrier، محدوده ای در مغز است که نمی گذارد مواد اضافی وارد این عضو شوند. این مانع، از ماده خاکستری مغز و سلول های عصبی محافظت می نماید. سد خونی مغزی فرق بین دارو و تهدیدات خارجی را هم نمی داند. یعنی پزشکان تا به امروز با سد خونی مغز و نحوه تزریق دارو به مغز مشکل داشته اند.

عبور از سد خونی مغز؛ یک قدم نزدیک تر تا درمان بیماری های مغزی

پزشکان بیمارستان Sunnybrook شهر تورنتو توانسته اند برای مدتی کوتاه، سد خونی مغزی را به وسیله امواج فراصوت باز نمایند. این مدت. به قدری کافی است که بگذارد پزشکان داروهای شیمی درمانی را به مغز برسانند.

سد خونی مغزی به قدری سخت گیر است که حتی نمی گذارد آنتی بادی های خود بدن از آن عبور نمایند و مانع بیماری هایی مثل آلزایمر شوند. دکتر کولرو هینینن (Kulervo Hynynen)، مدیر علوم پزشکی مرکز Sunnybrook درباره کشف شان گفته است: این پیشرفت نو به ما اجازه می دهد تا بتوانیم اندازه بیشتری از داروها را در مغز استفاده کنیم. تکنولوژی استفاده شده به دکترها اجازه خواهد داد تا با بیماری هایی مثل سرطان یا پارکینسون بهتر مقابله نمایند.

تکنولوژی فراصوت کاربردهای متفاوتی در پزشکی دارد. برای مثال با استفاده از آن از دستگاه گردش خون عکس برداری می گردد. روش نو هم برای تزریق دارو به مغز، بی خطر و کاملا قابل کنترل به نظر می رسد. پزشکان با استفاده از MRI به مغز تشعشات فراصوت می فرستند. این امواج، پارگی هایی در سد خونی مغزی به وجود می آورند و می گذارند که داروها از آن عبور نمایند. سد خونی مغزی سپس در 12 ساعت آینده خودش را ترمیم می نماید.

تکنیک کشف شده فعلا تنها روی یک داوطلب آزمایش شده است. پزشکان امیدوارند تا پس از امتحان آن روی 9 بیمار دیگر، استفاده از آن را آغاز نمایند.

منبع: Engadget

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 27 فروردین 1404 بروزرسانی: 27 فروردین 1404 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 2307

به "عبور از سد خونی مغز؛ یک قدم نزدیک تر تا درمان بیماری های مغزی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عبور از سد خونی مغز؛ یک قدم نزدیک تر تا درمان بیماری های مغزی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید