چه کنیم تا قارچ سیاه نگیریم؟

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، تهران (پانا)- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت قارچ سیاه از فردی به فرد دیگر منتقل نمی گردد؛ بلکه بر اساس کاهش قدرت سلول های ایمنی بدن در پی مصرف بعضی داروها یا به علت ابتلا به بیمای های مزمن، وارد بدن می گردد و به علت ضعف سیستم ایمنی ایجاد بیماری می نماید.

چه کنیم تا قارچ سیاه نگیریم؟

به گزارش ایسنا، اورنگ ایلامی شنبه 10 مهرماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه موکورمایکوزیس یا قارچ سیاه یک عفونت قارچی است که در اثر گروهی از قارچ ها به نام موکورمایست ایجاد می گردد، گفت: این قارچ ها در سرتاسر محیط زندگی می نمایند و اغلب پس از استنشاق این هاگ های قارچی از هوا، سینوس ها یا ریه ها تحت تأثیر قرار گرفته و این عفونت به وسیله بینی، دهان و چشم وارد بدن می گردد.

این پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: در این صورت ممکن است پس از بریدگی، سوختگی یا سایر آسیب های پوستی، قارچ سیاه روی پوست ایجاد گردد و خوردن غذای آلوده هم در بروز قارچ سیاه نقش دارد.

او با یادآوری این موضوع که بروز نشانه های قارچ سیاه به بخشی از بدن بستگی دارد که قارچ در آن رشد می نماید، در مورد این علایم این بیماری گفت: درد در اطراف چشم ها و بینی یا قرمزی در این نواحی، تنگی نفس، خونریزی گوارشی، خون در مدفوع و اسهال، سر درد، تب، سرفه، درد قفسه سینه، و تغییر در شرایط روحی از علایم اولیه عفونت قارچ سیاه محسوب می گردد اما در صورت به وجود آمدن عفونت، بیمار ممکن است سیاه شدن پل بینی، تورم سر و پیشانی، تورم گونه، چشم ها یا سایر اعضای صورت، نابینایی و کم بینی و عفونت ریوی را تجربه کند.

چه کسانی به موکورمایکوزیس مبتلا می شوند؟

ایلامی با اشاره به نگرانی هایی که در حال حاضر راجع به این بیماری ایجاد شده است، اسم کرد: قارچ سیاه اغلب افرادی را که دارای مسائل دارای ضعف سیستم ایمنی بدن هستند یا از داروهایی استفاده می نمایند که توانایی بدن را در مبارزه با میکروب ها و بیماری ها کاهش می دهد، تحت تأثیر قرار می دهد.بعلاوه افرادی که دچار ضعف سیستم ایمنی به صورت مادرزادی هستند و یا بر اثر مصرف داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی و آنتی بیوتیک بدنشان دچار نقص ایمنی شده است، بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: افراد مبتلا به بیماری هایی نظیر دیابت، سرطان، پیوند عضو، پیوند سلول های بنیادی، نوتروپنی (کاهش تعداد گلبول های سفید خون)، از دیگر گروه های در معرض خطر ابتلا به قارچ سیاه هستند.

فوق تخصص بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: مواردی مانند استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی، تجمع آهن زیاد در بدن، آسیب پوستی در اثر جراحی، سوختگی یا زخم، نارس بودن و وزن کم هنگام تولد هم افراد را بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار می دهد.

چگونه از قارچ سیاه در امان بمانیم؟

ایلامی با اشاره به راهکارهایی که افراد را در برابر این بیماری مصون می دارد، گفت: بهتر است سعی کنیم از مناطقی با گرد و غبار زیاد مانند محل ساخت و ساز و حفاری پرهیز نموده و اگر چنین امکانی وجود ندارد، توصیه می گردد هنگام حضور در چنین مکان هایی، از دستکش و ماسک تنفسی استفاده کنیم.بعلاوه برای کاهش احتمال ایجاد عفونت پوستی، صدمات پوستی را به خوبی با آب و صابون تمیز کنیم، به ویژه اگر در معرض خاک یا گرد و غبار قرار گرفته باشد.

او افزود: با توجه به اینکه پیشگیری از این بیماری اهمیت بسزایی دارد، مواردی نظیر رعایت بهداشت فردی و محیطی، به ویژه شست و شو و ضدعفونی دست ها و پاها که بیشتر با خاک در ارتباط هستند؛ رعایت بهداشت دهان، کنترل مناسب قند خون به ویژه در افراد مبتلا به دیابت، پرهیز از مصرف خودسرانه دارو به ویژه کورتون خوراکی، پرهیز از مصرف غذاهای مانده، تمیز نگه داشتن محیط از گرد و غبار و خاک، ماندن در منزل، دوری از رفتن به نواحی جنگلی، باغ، مزارع، باغ گل و پرهیز از انجام کارهای باغبانی و باغداری و کشاورزی می تواند به پیشگیری از این بیماری یاری کند.

افزایش ایمنی در برابر قارچ سیاه با انتخاب زندگی سالم

ایلامی تاکید نمود: افراد مبتلا به دیابت، قند خون خود را به صورت منظم کنترل و رژیم غذایی را رعایت نمایند. بعلاوه با توجه به نقش داروهای مصرفی در این بیماری، پزشکان هم ضروری است به ویژه در بیماران مبتلا به دیابت و یا افراد دارای نقص ایمنی، داروهای ضدالتهاب استروئیدی را با دقت بیشتری تجویز نمایند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در پاسخ به این سوال که آیا قارچ سیاه درمان می گردد یا خیر؟ گفت: قارچ سیاه قابل درمان بوده و با تشخیص و اقدامات درمانی زودهنگام می توان از رشد آن در اعضای بدن جلوگیری کرد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 23 مهر 1400 بروزرسانی: 23 مهر 1400 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 1721

به "چه کنیم تا قارچ سیاه نگیریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چه کنیم تا قارچ سیاه نگیریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید