آشنایی با بیماری های پا

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، برخی افراد برای رفع مسائل پا، از رفتن نزد پزشک خودداری می کنند، این درحالی است که کوچک ترین عارضه در پا ممکن است باعث مسائل عمده در سیستم بدن فرد شود.

آشنایی با بیماری های پا

آشنایی با بیماری های پا

سلامت نیوز : برخی افراد برای رفع مسائل پا، از رفتن نزد پزشک خودداری می کنند، این درحالی است که کوچک ترین عارضه در پا ممکن است باعث مسائل عمده در سیستم بدن فرد شود.

به گزارش برنا، سلامت و بهداشت پا به نام یکی از اعضای پر کار بدن، از بدو تولد تا لحظه مرگ، مورد توجه هر فرد قرار گرفته و در واقع بیمار بودن این عضو می تواند مسائل عمده ای را برای دیگر اعضای بدن ایجاد کند.

در اینجا به برخی مسائلی که ممکن است سلامت پاهای ما را تهدید کند، اشاره می کنیم:

سرد بودن پا

اگر انگشتان پاهایتان همیشه سرد هستند، یکی از دلایل آن می تواند گردش خون ضعیف در این ناحیه باشد، مشکل گردش خون که ممکن است با سیگار کشیدن، فشارخون بالا یا بیماری قلبی در ارتباط باشد. تخریب عصبی دیابت کنترل نشده هم ممکن است باعث سرد بودن پاهایتان شود. همچنین دیگر دلایل این عارضه می تواند کم کاری تیروئید و کم خونی باشد که پزشک با بررسی های لازم، علت سرد بودن پاهایتان را به شما اطلاع دهد.

قرمز، سفید یا آبی شدن انگشتان پا

بیماری رینود می تواند موجب شود انگشتان پاهایتان سفید و آبی رنگ و قرمز شده و سپس به رنگ طبیعی خود برشود. علت آن باریک شدن ناگهانی رگ های خونی است که اسپنام عروق نامیده می شود. استرس یا تغییر دما می تواند موجب تحریک اسپنام عروق شود که معمولاً به مشکل دیگری منجر نمی شود. بیماری رینود می تواند به آرتروز روماتوئید، بیماری شوگرن یا مسائل تیروئید هم مربوط باشد.

درد پاشنه پا

یکی از مهمترین دلایل درد پاشنه پا التهاب پلانتار فاسیلا که التهاب قسمتی از پا است که وقتی از خواب بیدار می شوید و به پاشنه تان فشار می آورید این درد تیزتر می شود. آرتروز، ورزش زیاد، و کفش نامناسب هم ممکن است موجب درد پاشنه پا شود و همچنین التهاب تاندون ایجاد زائده استخوانی در انتهای پاشنه، عفونت پاشنه، تومر یا شکستگی است.

کشیدن پا

گاهی اوقات اولین نشانه ایجاد تغییر در نحوه راه رفتن شماست، قدم های عریض تر و کمی کشیدن پا روی زمین از جمله عواملی است که علت آن می تواند از دست رفتن کند حس پا باشد که به خاطرتخریب عصب محیطی است. حدود 30درصد از این موارد با دیابت در ارتباط هستند. تخریب عصبی می تواند به خاطر عفونت، کمبود ویتامین و اعتیاد به الکل هم باشد. در بسکمک از موارد، هیچ کس از علت تخریب عضلانی مطلع نیست.

تورم پاها

این عارضه معمولا مسئله ای موقتی است که به خاطر زیاد سر پا ایستادن یا پروازهای طولانی مدت ایجاد می شود،خصوصا اگر باردار باشید. درمقابل، ماندن این تورم روی پاها می تواند نشان دهنده یک مشکل جسمی باشد. علت آن می تواند ضعف گردش خون، مشکل سیستم لنفاوی یا لخته شدن خون باشد. اختلال کلیوی یا کم کاری تیروئید هم می تواند موجب تورم پاها شود. اگر تورم پاهایتان طولانی مدت ادامه یافت حتما به پزشک مراجعه کنید.

سوزش پاها

ایجاد حس سوزش در پاها در بین بیماران دیابتی که دچار تخریب عصب محیطی هستند، مسئله ای شایع است. همچنین می تواند به خاطر کمبود ویتامین B، مرض قارچی انگشتان به نام پای ورزشکار، بیماری کلیوی مزمن، گردش خون ضعیف در پاها یا کم کاری تیروئید ایجاد شود.

خارش پا

این مشکل می تواند مشکل پای ورزشکار که یک عفونت قارچی متداول در مردان بین 20 تا 40 سال است، باشد. همچنین واکنش به موادشیمیایی یا محصولات آرایشی هم می تواند موجب ایجاد خارش به همراه قرمز و خشک شدن پوست شود. اگر پوست ناحیه ای که خارش دارد ضخیم یا جوش مانند شود ممکن است پسوریازیس که واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن است باشد. کرم های درمانی می تواند این علائم را از بین ببرند.

اسپنام پا

یک درد ناگهانی تیز در پا نشاندهنده اسپنام است که می تواند چند دقیقه طول بکشد. کار زیاد و خستگی عضلانی دلایل اصلی آن هستند. دلایل دیگر آن گردش خون ضعیف، کم آب شدن بدن، عدم توازم پتاسیمریال مهمیم، کلسیم، ویتامین D در بدن است. تغییر سطح هورمون ها، باردای یا اختلالات تیروئید هم ممکن است در این زمینه نقش داشته باشند. اگر اسپنام زیاد یا جدی اتفاق بیفتد حتما به پزشک مراجعه کنید. تمرینات کششی می تواند به از بین بردن درد عضلانی کمک کند.

لکه تیره روی پا

معمولا می گویند که سرطان پوست به خاطر آفتاب ایجاد می شود و کسی ایجاد لکه روی پاهای خود را بررسی نمی کند. اما ملانوم که یکی از خطرناک ترین سرطان های پوست است، ممکن است در نواحی ایجاد شود که معمولا در معرض تابش آفتاب نیستند. ملانوم حتی ممکن است زیر ناخن هم ایجاد شود که مثل یک لکه تیره به نظر می رسد.

پا چنبری

در پا چنبری، شکل پا و انگشتان آن تغییر می کند. سر و ته ناخن ها گردتر می شود. بیماری ریوی یکی از متداول ترین علل این مشکل است اما بیماری های قلبی، کبد و اختلالات گوارشی و برخی عفونت ها هم می تواند از عوامل ایجاد آن باشد. گاهی اوقات هم این مشکل ارثی است.

منبع:سلامت نیوز

ارسال از طریق کاربر محترم سایت :hasantaleb

منبع: راسخون
انتشار: 15 مهر 1400 بروزرسانی: 15 مهر 1400 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 1711

به "آشنایی با بیماری های پا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با بیماری های پا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید