انتقاد از تعطیلی برخی از موزه ها در تهران
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران از تعطیلی برخی از موزه ها در تهران در روز جهانی موزه ها و نیز شرایط پیش آمده برای آرامگاه لطفعلی خان زند در بازار تهران انتقاد کرد.
حجت نظری، در جلسه علنی امروز شورای شهر در تذکری خاطرنشان کرد:
همان طور که مستحضرید، موزه نقشی بسیار مهم در انتقال میراث گذشته به نسل های بعدی دارد. اقدام ارزنده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی در راستای افزایش تعامل شهروندان با موزه ها، هم زمان با گرامیداشت روز جهانی موزه، همچون رایگان شدن بهای بازدید از موزه ها و نیز افزایش ساعت بازدید که با استقبال بسیار گسترده شهروندان نیز روبرو شد، درخور تقدیر و تشکر است.
وی با بیان اینکه متأسفانه شهر تهران این اقدام مبارک را تنها در موزه های زیر مجموعه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی مشاهده کرد و در کنار آن، خانه موزه های زیر مجموعه شهرداری نیز پذیرای شهروندان تا 10 شب بودند، گفت:
موزه های مربوط به سایر ارگان ها و سازمان ها اعم از موزه گمرک، موزه سکه، موزه ارتباطات، موزه ملک، موزه استاد صنعتی که بنده شخصا به آن ها مراجعه کردم، اجازه بازدید به شهروندان را نمی داد و همه بسته بودند.
عدم وجود مدیریت واحد و قوانین یکسان برای نظارت بر موزه ها و قواعد ناهمسان از جمله روز و ساعت بازدیدها، باعث شده بسیاری از موزه های شهر تهران میزبان شهروندان تهرانی نباشد و قطعا باید سازمان میراث در راستای مدیریت واحد موزه ها اقدامات جدی انجام دهد.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران افزود:
زمانی که با رایگان کردن و افزایش ساعات بازدید، مخاطب زیادی به سمت موزه ها جذب می شوند، چه بهتر است که از این ظرفیت بیشتر استفاده شده و اماکن تاریخی-میراثی هم مشمول این طرح شود. برای مثال، روز جمعه برای بازدید از برج طغرل واقع در شهر ری نیز مراجعه کردم، اما اعلام شد که پس از ساعت 5 بعدازظهر این مجموعه تعطیل است و مردمی هم که به آنجا مراجعه کردند، با در های بسته روبرو شدند و این، احتمالا برای سایر اماکن تاریخی هم قابل مشاهده بود.
وی به شرایط نامناسب آرامگاه لطفعلی خان زند در بازار تهران نیز اشاره کرد و گفت:
متأسفانه طی گزارش های واصله، سال ها است که مقبره لطفعلی خان زند در امامزاده زید مورد بی توجهی و بی مهری قرار گرفته و در مقاطعی انبار سنگ و سپس انبار فرش امامزاده بوده است. همان طور که مستحضرید لطفعلی خان زند از پادشاهان خوشنام سلسله زندیه است که به دست آغا محمد خان قاجار کشته شد، اما سوای این موارد مقبره این شخصیت بخشی از میراث شهر تهران است و به نوعی این بی توجهی و بی مهری به میراث ارزشمند شهر تهران اجرا شده است.
وی ادامه داد:
با توجه به اینکه این مقبره، در آستان مقدس امامزاده زید واقع شده است و تولیت آستان بر عهده سازمان اوقاف و امور خیریه است، انتظار می رود شهرداری تهران گزارشی دقیق در ارتباط با شرایط فعلی این مقبره و طرح های بازسازی و توسعه امامزاده زید و نقش این مقبره در این طرح ها تهیه کند و با هماهنگی سه جانبه بین شهرداری، سازمان اوقاف و سازمان میراث فرهنگی، در راستای احیای این میراث ارزشمند اقدام عاجل صورت گیرد.
نظری در ادامه تذکر خود اضافه کرد:
نکته سوم؛ در مورد گورستان تاریخی ظهیرالدوله است که در سال 1377 به عنوان یک اثر ملی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی به ثبت رسیده است. متأسفانه در حال حاضر نظارت مشخصی از سوی سازمان میراث فرهنگی و توریستی بر آن صورت نمی گیرد و ورود به آن در بیشتر مواقع ممنوع است.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه حتی متأسفانه بازدیدکنندگان این گورستان در همان ساعات محدود بازدید هم با موارد عجیبی روبرو هستند که بیشتر از مشی کشوری مثل عربستان سعودی برمی آید، گفت:
ساعات بازدید بانوان از آقایان مجزا شده و فقط روزهای پنجشنبه در ساعات محدود و جداگانه امکان بازدید برای شهروندان وجود دارد.
به گفته وی این آرامستان ظرفیت بالایی برای اقتصاد شهری و جذب توریست دارد.
در ارتباط با این گورستان تاریخی که بیشترا افراد شاخص و به نام در آن آرمیده اند، از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و توریستی خواسته می شود تا هرچه سریع تر، به صورت جدی به این مهم ورود کند و مطالبه شهروندان را در راستای حفظ و بازسازی این مجموعه تاریخی و بازدید از این میراث ارزشمند، مورد توجه قرار دهد.
منبع: کجارو / farsnews.com