تشخیص غیرتهاجمی کرونا با پلتفرم موبایلی
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، پژوهشگران آمریکایی، پلتفرم جدیدی ابداع نموده اند که می تواند بیماران مبتلا به کووید-19 را به صورت غیرتهاجمی و تنها با آنالیز بزاق دهان آنها شناسایی کند.
پژوهشگران آمریکایی، یک پلتفرم قابل حمل مبتنی بر بزاق دهان طراحی نموده اند که نتایج آن طی 15 دقیقه آماده می گردد و تلفن همراه قادر به خواندن آن است. این پلتفرم می تواند احتیاج به آنالیز های تهاجمی آزمایشگاهی را رفع کند.
پژوهشگران این روش را روی 12 فرد مبتلا به کووید-19 و شش فرد سالم آزمایش کردند. آنها در پژوهش خود نشان دادند این روش که یک ابزار بازخوانی میکروسکوپ فلوئورسانس را با یک تلفن همراه هوشمند ادغام می نماید تا بار ویروسی را تشخیص دهد، به اندازه روش واکنش زنجیره ای پلیمراز(RT-qPCR) موثر است.
پژوهشگران در مقاله این پژوهش نوشتند: ما باور داریم که این پلتفرم تلفن همراه می تواند به سرعت به آنالیز کووید-19 بپردازد و ردیابی تماس یافتن را سریع تر انجام دهد تا مهار بیماری و کوشش برای کنترل آن بهبود یابد.
بیشتر آزمایش های کووید-19 در حال حاضر، با گذاشتن سواب در قسمت فوقانی گلو و پشت بینی انجام می شوند. این فرایند ناخوشایندی است که به افراد حرفه ای در حوزه پزشکی احتیاج دارد تا بتوانند نمونه ها را گردآوری نمایند. با وجود این، آنالیز های اخیر نشان داده اند که ممکن است کروناویروس طی عفونت ابتدایی، در حلق و بزاق دهان نیز وجود داشته باشد. بدین ترتیب، آزمایش های مبتنی بر بزاق دهان نیز می توانند امکان انجام دادن یک آنالیز قابل اطمینان اما ساده تر و ایمن تر را فراهم نمایند.
پژوهشگران برای ابداع پلتفرمی که به صورت گسترده برای آزمایش بزاق دهان مورد استفاده قرار بگیرد، نخستین نمونه از یک تراشه را ابداع کردند که آنزیم Cas12a را به کار می گیرد تا سیگنال آران ای مورد نظر را در نمونه بزاق تقویت کند. آنها تراشه را با ابزار بازخوانی میکروسکوپ فلوئورسانس مبتنی بر تلفن همراه هوشمند ادغام کردند تا به ثبت و تحلیل تصاویر بپردازد و وجود بیش از اندازه ویروس را تشخیص دهد.
پژوهشگران، این روش را روی 12 فرد بیمار و شش فرد سالم آزمایش کردند و دریافتند که این روش می تواند افراد دارای ویروس و بدون آن را با موفقیت تفکیک کند. آنها علاوه بر این آنالیز ها، نمونه سواب بینی و بزاق پستانداران غیر انسان را نیز پیش و پس از عفونت ارزیابی کردند.
پژوهشگران طی این آزمایش ها، میزان بیشتری از آران ای کروناویروس را در سواب بزاق یافتند و نشان دادند که بزاق می تواند وسیله ای قوی برای تشخیص پس از عفونت باشد.
این گروه پژوهشی امیدوارند که در آینده بتوانند نسخه ای از این تراشه را ارائه دهند که حاوی نمونه های از پیش بارگیری شده باشد و همچنین یک اپلیکیشن تلفن همراه هوشمند که داده ها را به صورت بی سیم حفظ و آنالیز کند تا امکان پشتیبانی از کوشش های حوزه پزشکی از راه دور فراهم گردد.،ایسنا
آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و دنیا را اینجا بخوانید
منبع: ایران آنلاین