دیابتی ها در چه شرایطی نباید روزه بگیرند؟

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، هنگام روزه داری سطح انسولین خون در طول روز پایین تر از روز های معمولی است.

دیابتی ها در چه شرایطی نباید روزه بگیرند؟

بدن از ذخایر انرژی خود یعنی گلیکوژن یا قند حیوانی ذخیره شده در کبد و عضلات و بعلاوه از چربی موجود در بافت چربی برای تامین انرژی استفاده می نماید، که این ها موجب افزایش سطح انسولین خون نمی شوند و به همین علت هنگام روزه داری اندازه انسولین خون کمی پایین تر از روز های دیگر است.

کاهش انسولین خون احتمال ذخیره چربی (آغاز چاقی) و بعلاوه احتمال مقاوم شدن سلول ها به انسولین (که زمینه ساز آغاز دیابت است) را کاهش می دهد.

باید توجه کرد که روزه داری علاوه بر اینکه منجر به استراحت دستگاه گوارش می گردد، سوخت و ساز بدن را تنظیم نموده و احتمال ابتلا به بیماری ها از جمله افسردگی و استرس، افزایش فشار خون، میگرن، افزایش وزن، بی خوابی و گاهی دیابت را کاهش می دهد.

با این حال در بعضی موارد روزه داری در افراد بیمار لطماتی را به سلامت فرد وارد می نماید که به همین علت ضروری است این افراد برای اطمینان از بی خطر بودن روزه گرفتن با پزشک خود مشورت نمایند تا در صورت احتمال لطمه به سلامتی از روزه گرفتن خودداری نمایند.

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، دیابت از جمله بیماری هایی است که بسته به اندازه شدت و بعلاوه نوع آن، توصیه های متفاوتی برای روزه داری دارد. افراد مبتلا به دیابت که دارو دریافت می نمایند، با توجه به شدت بیماری و با مشورت با پزشک ممکن است مجاز به روزه داری باشند.

در مبتلایان به دیابت غیر وابسته به انسولین (دیابت نوع 2) که دارای اضافه وزن بالا باشند (BMI بالاتر از 28 دارند) و با دریافت منظم دارو (به صورت 2 بار در شبانه روز) قند خون خود را کنترل می نمایند، روزه داری نه تن ها مضر نیست، بلکه می تواند مفیدتر هم باشد.

افراد دیابتی که دارای شرایط زیر هستند (با تشخیص پزشک) ضروری است از روزه داری خودداری کند:

- افراد مبتلا به دیابت (چه از نوع وابسته به انسولین و چه غیر وابسته به انسولین) که هنوز بیماری خود را کنترل ننموده اند و قند خون آن ها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده است.

- مبتلایانی که قند خون بالا داشته، اما هنوز از داروی خاص و بعلاوه فعالیت بدنی مناسب جهت درمان دیابت پیروی نمی نمایند.

- مبتلایان دیابت نوع 1 (وابسته به انسولین) که در روز چند نوبت ضروری است انسولین تزریق نمایند.

- دیابتی های مبتلا به عفونت

- افراد مبتلا به پرفشاری خون کنترل نشده و بعلاوه آنژین (نوعی بیماری قلبی) درمان نشده

- افرادی که در طول روز 2 بار یا بیشتر به افزایش قند خون (هیپرگلیسمی) یا کاهش آن (هیپوگلیسمی) دچار می شوند. اگر افراد دچار تعریق، عرق سرد و تپش قلب شوند، این نشانه افت قند خون است که در این صورت باید روزه باز گردد.

- خانم های باردار یا شیرده مبتلا به دیابت نباید روزه بگیرند.

- افراد سالخورده مبتلا به دیابت نیز نباید روزه بگیرند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: فرادید
انتشار: 9 فروردین 1402 بروزرسانی: 9 فروردین 1402 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 2119

به "دیابتی ها در چه شرایطی نباید روزه بگیرند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیابتی ها در چه شرایطی نباید روزه بگیرند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید