طرز تهیه چیز کیک شکلاتی بدون فر و با فر
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، چیز کیک شکلاتی دسری لذیذ است که به دو شیوه تهیه می گردد. در شیوه اول نیازی به فر نخواهید داشت و در روش دوم باید از فر نیز بهره ببرید. این دسر طعم خوبی دارد و ظاهر آن زیبایی بسیاری به سفره های شما می بخشد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر به دنبال دسری ساده و جدید هستید، چیز کیک می تواند گزینه مناسبی باشد. این دسر انوع متفاوتی دارد که در میان آن ها چیز کیک شکلاتی محبوبیت بیشتری دارد. این دسر معمولا از دو الی سه لایه تشکیل شده است که پایه اصلی اغلب آن ها بیسکویت بوده و لایه میانی نیز از پنیز خامه ای تهیه می شود. در ادامه دو روش برای تهیه چیز کیک توضیح داده خواهد شد.
چنانچه مطالعه قسمتی خاص مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده به موضوع دلخواه خود برسید:
- چیز کیک بدون احتیاج به فر
- چیز کیک با بیسکویت اوریو و با استفاده از فر
روش اول: طرز تهیه چیز کیک شکلاتی
به منظور تهیه این کیک برای دو الی سه نفر، به 45 دقیقه زمان (این مدت شامل زمانی که چیزکیک باید در یخچال بماند، نمی شود) و مواد اولیه ای که در ادامه ذکر شده است، احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
بیسکویت ساقه طلایی | 150 گرم |
پنیر خامه ای | 350 گرم |
خامه صبحانه | 100 گرم |
شکر | 100 گرم |
کره ذوب شده | 70 گرم |
شکلات تخته ای | 100 گرم |
آب سرد | 80 میلی لیتر |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
پودر ژلاتین | 2 قاشق غذاخوری |
چند نکته:
- پودر کاکائو را پیش از استفاده حتما الک کنید.
به جای بیسکویت ساقه طلایی از هر بیسکویت ساده دیگری نیز می توانید استفاده نمایید.
دستور تهیه
- کره را ذوب کنید.
- بیسکویت را کاملا آسیاب نموده و با کره ذوب شده مخلوط کنید.
کف یک قالب کمربندی به قطر 20 سانتیمتر را با کاغذ روغنی بپوشانید، اکنون بیسکویت و کره را در قالب بریزید و با ته قاشق کاملا فشار دهید تا مواد یکپارچه شود.
- شکلات را به روش بن ماری حل کنید. برای اینکار ابتدا در کتری یا ظرف دیگری مقداری آب به جوش آورید و سپس ظرف حاوی شکلات را روی بخار آب قرار دهید تا شکلات ذوب شود.
قالب را به مدت 20 الی 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا پایه چیزکیک کاملا سفت شود.
دو قاشق غذاخوری پودر ژلاتین را در 80 میلی لیتر آب سردی که داشتید به روش بن ماری حل کنید.
- پنیر خامه ای، خامه صبحانه و شکر را کاملا بهم بزنید تا یکدست شود. برای این منظور می توانید از هم زن برقی نیز بهره ببرید.
- شکلات ذوب شده را نیز به مواد اضافه نمایید.
- پودر کاکائو و ژلاتین را نیز به مایه اضافه کنید و اندکی بهم بزنید.
- اکنون مایه را روی بیسکویت ها ریخته و سطح آن را صاف نمایید.
اکنون چیز کیک شکلاتی را به مدت دو الی سه ساعت در یخچال قرار دهید. در حالت ایده آل بهتر است چیز کیک به مدت 24 ساعت در یخچال باشد تا کاملا سفت شود.
روش دوم: طرز تهیه چیز کیک شکلاتی با بیسکویت اوریو
به منظور تهیه این کیک برای چهار الی پنج نفر، به دو ساعت زمان (این مدت شامل زمانی که چیزکیک باید در یخچال بماند، نمی شود) و مواد اولیه ای که در جدول زیر ذکر شده است، احتیاج دارید.
مواد لازم | |
بیسکویت اوریو | 24 عدد |
کره ذوب شده | 70 گرم |
شکر | 1 لیوان |
پنیر خامه ای | 900 گرم |
پودر کاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 4 عدد |
شکلات تخته ای | 250 گرم |
دستور تهیه
- بیسکویت را آسیاب کنید، سپس با کره ذوب شده و یک قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید.
- کف یک قالب کمربندی را چرب کنید و مخلوط بیسکویت را در آن قرار داده و با پشت قاشق کاملا فشار دهید.
اکنون قالب را به مدت هفت دقیقه در فری که از قبل با حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم نموده اید، قرار دهید.
پنیرخامه ای، شکر و پودر کاکائو را با غذاساز کاملا مخلوط کنید و سپس شکلات ذوب شده را نیز با مایه مخلوط نمایید.
- چهار عدد تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید و بهم بزنید، سپس به یکباره به مایه اضافه کنید.
اکنون دور قالب را با کاغذ آلومینیوم کاملا بپوشانید و قالب را در یک سینی بزرگتر قرار داده و درون سینی مقداری آب بریزید. مطمئن شوید که کاغذ آلومینیوم تمام قالب را به طور یکپارچه پوشش داده است، در غیراینصورت آب وارد قالب خواهد شد و بیسکویت های لایه اول را خیس می نماید. اکنون چیزکیک را برای مدت یک الی یک ساعت و 10 دقیقه در فر از قبل گرم شده با 170 درجه سانتیگراد قرار دهد.
چیز کیک شکلاتی آماده است و اکنون باید لایه بالایی آن را تهیه کنید.
تهیه رویه چیز کیک با بیسکویت اوریو
برای تهیه رویه این کیک به مواد اولیه ای که در ادامه مشاهده می کنید، احتیاج خواهید داشت.
مواد لازم | |
خامه فرم گرفته | نصف لیوان |
شکر آسیاب شده یا خاکه قند | یک قاشق غذاخوری |
شکلات تخته ای خرد شده | 150 گرم |
طرز تهیه رویه چیز کیک:
- خامه، شکر و شکلات را با یکدیگر مخلوط کنید.
- کمی حرارت دهید تا شکلات ذوب شود و مایه را بهم بزنید. حرارت باید ملایم و غیرمستقیم باشد، زیرا نباید خامه بجوشد. اگر خامه بجوشد، فاسد خواهد شد.
وقتی مایه خنک شد، آن را روی سطح کیک بریزید. توجه داشته باشید که مایه باید کمی از لبه های قالب فاصله داشته باشد.
چیزکیک شکلاتی را به مدت 8 الی 24 ساعت در یخچال قرار دهید.
سپس کناره های کیک را با چاقو جدا نموده و کمربند آن را به آرامی باز کنید.