علل و روش درمان خانگی خشکی بینی

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، خشکی بینی یکی از مشکلاتی است که میتواند بر اثر مصرف بعضی از دارو ها ایجاد گردد که می توان با استفاده از درمان های خانگی آن را از بین برد.

علل و روش درمان خانگی خشکی بینی

خشکی بینی یکی از متداول ترین نشانه از شرایط محیطی خاص است و یا میتواند عوارض جانبی برخی از دارو ها مانند آنتی هیستامین ها و ضد انعقاد ها باشد. بسیاری از مردم به علت سوء مصرف برخی از دارو ها مانند اسپری های بینی و آنتی هیستامین ها، خشکی بینی را تجربه نموده اند.

بینی انسان نیاز به یک میزان از رطوبت خاص دارد تا بتواند به طور مناسب کار کند و شرایط بسیار خشک یا گرم باعث خشک شدن بینی میگردد؛ خشکی، هوای گرم، رطوبت کم، و تهویه نامناسب میتواند، خشکی بینی را تشدید کند.

علت خشکی بینی چیست؟

زمانی که به بینی خود فکر میکنید ممکن است، اغلب تصور کنید که آبریزش بینی با سردی هوا همراه است. با این وجود خشکی بینی نیز یک مشکل رایج است که دلایل زیادی دارد، اما متداول ترین آن ها عبارتند از:

محیط زیست

اگر شما در منطقه گرم و خشک زندگی میکنید ممکن است باعث ایجاد خشکی بینی شما گردد. زیرا رطوبت موجود در بینی، به شدت تبخیر میگردد.

ورم غشاء مخاطی بینی

این عفونت بینی میتواند به علت فراوری بیش از حد مخاط بینی باعث آبریزش گردد.

اسپری های بینی

تعدادی از اسپری های بینی ممکن است باعث خشکی بینی شوند، مخصوصا زمانی که روز های زیادی از آن ها استفاده میگردد. این اسپری ها ممکن است اثر نامطلوب داشته باشند که شما را مجبور به استفاده برای مدت زمان طولانی میکندواگر بیشتر از 3 الی 4 روز به اسپری بینی نیاز داشتید بهتر از با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض جانبی دارو ها

آنتی هیستامین ها و قرص های ضد انعقادی به خوبی مایعات دهانی به منظور از بین بردن سیستم تنفسی شما ایحاد میشوند و در نهایت منجر به خشکی پوست میگردد.

سندروم شوگرن

یک بیماری خود ایمنی نادر استو غشاء های مخاطی را در بدن انسان خشک میکند و در نتیجه ممکن است باعث تحریک چشمها، بینی، و دیگر اعضاء بدن که مرطوب هستند، شوند.

تغییرات هورمونی

این یکی از متداول ترین علت های خشکی بینی در زنان 40 سال به بالا یا بیشتر است. هنگامی که سن زنان افزایش پیدا میکند هورمون های آن ها نیز تغییر پیدا میکند و غشاء های مخاطی بدن مثل بینی، دهان، چشم ها و واژن را خشک میکند.

فشار خون

اگر بینی خشک دارید که با خونریزی همراه است، ضروری است که برای کنترل فشار خون به متخصص مراجعه کنید. با این وجود خشکی بینی هم میتواند گا ها باعث خونریزی گردد، اما فشار خون بالا هم یکی از دلایل آن ها است.

تعدادی نشانه ناراحت کننده برای خشکی بینی وجود دارد که برخی از آن ها عبارتند از:قسمت داخلی بینی، تمایل به ترک یا خونریزی دارد.

- سوزش بینی

-خشکی دهان، گلو و چشم ها

- خارش شدید درون بینی

-خونریزی و تورم

-مشکلات و مسائل بینایی که ناشی از خشکی چشم است

-انقباض در بینی

در برخی از موارد افراد به علت خشکی بینی، نشانه های مانند مشکل در بلع و یا تنفس را تجربه میکند که در این مواقع بهتر است فورا به متخصص حرفه ای مراجعه کنید.

درمان های خانگی موثر برای خشکی بینی:

برای درمان فوری و راحت مشکل خشکی بینی از توصیه هایی خانگی و گیاهی که در ادامه گفته شده است.

1- روغن بادام

روش اول:میزانی از روغن بادام را درون غشاء مخاطی بینی خود اعمال کنید تا به راحتی خشکی بینی را کاهش دهید و یا میتوانید از یک گوش پاک کن بهره ببرید و پس از آغشته کردن به زوغن بادام درون بینی بگذارید.

روش دوم:روغن بادام و آلوئه ورا را ترکیب کنید. آلوئه ورا میتواند به صورت خشکی را تسکین دهد. با این حال به خاصیت مرطوب کنندگی روغن بادام هم نیاز دارید. این گونه که یک دوم قاشق چای خوری روغن بادام را با یک چهارم قاشق چای خوری، ژل آلوئه ورا را با هم ترکیب کنید.

2-بخور دادن

چند فنجان از آب را بجوشانید و در یک کاسه بزرگ بریزید سپس با استفاده از یک حوله که روی سر خود میاندازید از این بخار استشمام کنید. این کار را به مدت 5 الی 10 دقیقه ادامه دهید؛ و کمی بعد روغن نارگیل به آن اضافه کنید و 15 دقیقه هم آن را استشمام کنید.

3- روغن نارگیل

یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل را به قهوه یا چای خود اضافه کنید و آن را بنوشید و یا میتوانید با استفاده از یک قطره چکان آن را درون بینی خود بریزید. بعلاوه میتوانید این کار را با استفاده از آب تصویه شده، جوش شیرین، نمک، و یا قطره بینی انجام دهید؛ و این کار را 3 بار در روز تکرار کنید.

4- روغن کنجد

درد و خارش ناشی از خشکی بینی ممکن است آزار دهنده باشد. طبق نتایج آخرین مطالعات، روغن کنجد تحریک و درد ناشی از خشکی بینی را آرام میکند. اگر روغن کنجد را با روغن های معطری مثل روغن بابونه ترکیب کنید، می تواند خارش حاد و تحریک بینی را کاهش دهد. روزانه 2 الی 3 بار این روغن را داخل بینی خود بمالید تا به طور طبیعی از شر خشکی بینی خلاص شوید.

5-گلیسیرین

گلیسیرین مانند نرم کننده ای عمل میکند که میتواند به پیشگیری از خشکی بینی یاری نماید. استفاده از گلیسیرین باعث تسکین درد و خشکی داخل بینی میگردد. به پشت بخوابید و چند قطره گلیسیرین داخل بینی تان بچکانید و نگران بلعیدن میزان کمی از گلیسیرین نباشید، زیرا خطری برایتان ندارد.

6- بخار آب

استفاده از بخار یکی از آسانترین درمان های خانگی برای خشکی بینی است. بخار میتواند غشاء مخاطی دردناک و خشک بینی را مرطوب کند. این کار میتواند به تسکین ناراحتی ناشی از خشکی بینی و پاک سازی آن از کثیفی ها و آلودگی ها یاری کند.

7-محلول نمک

آب و نمک محلول خوبی برای برطرف خشکی بینی میباشد این محلول را میتوانید به آسانی در خانه تهیه کنید. اسپری آب و نمک یاری بسیار زیادی به برطرف گرفتگی و خشکی بینی میکند. اگر نمیخواهید این محلول را در خانه تهیه کنید، انواع آن ها در دارو خانه ها موجود هستند. این محلول را در قطره چکان بریزید و داخل بینی خالی کنید. 2 تا 3 قاشق چای خوری نمک بدون ید را با یک قوطی آب استریل شده ترکیب کنید و سپس یک قاشق چای خوری جوش شیرین نیز به آن بیفزایید.

8- رطوبت ساز یا مرطوب کننده

اگر دچار خشکی بینی هستید میتوانید با استفاده از یک رطوبت ساز بخار را به هوای اتاقتان اضلفه کنید ئ آن را مر طوب نگه دارید. رطوبت ساز ها تحریک و درد بینتان را کاهش میدهد. اگر دستگاه آن را در اختیار ندارید میتوانید به اسانی یک ظرف آب را روی رادیاتور یا اجاق گاز قرار دهید تا آب آن به تدریج بخار گردد.

9- حمام سونا

رفتن به سونا یکی از لذت بخش ترین درمان های خانگی برای خشکی بینی است. قرار گرفتن درمیان بخار آب متراکم برای حفظ رطوبت بینی خشک بسیار مفید است. سونا نه تنها باعث تسکین درد و تحریک بینی تان میگردد بلکه به تنظیم گردش خون نیز یاری میکند. با این حال زمان زیادی در سونا نمانید، زیرا گرما باعث تحریک میگردد در نتیجه آب بدن کاهش پیدا میکند و دچار کم آبی میشوید ب. بعد از خروج از سونا میزان زیادی آب بنوشید.

10- ویتامین E

سر خود را بالا بگیرید و 2 الی 3 قطره از روغن های ویتامین E را درون بینی بچکانید، این کار را 2 بار در روز تکرار کنید.

11- اجتناب از برخی دارو های خاص

تعدادی از دارو های خاص دارای عوارض جانبی ناشی از خشکی بینی هستند، بنابر این میتوانید از مصرف این دارو ها اجتناب کنید و با مشورت پزشکتان دارو های جایگزیم آن ها را مصرف کنید و یا اینکه هنگام مصرف این دارو ها آب زیادی بنوشید.

12- روغن خردل

درجه غلظت روغن خردل آن را به ماده مرطوب کننده و چرب تبدیل نموده و یک درمان موثر برای خشکی بینی است. میزانی روغن خردل را در قطره جکان بریزید و 2 الی 3 قطره از آن را داخل سوراخ های بینی تان بچکانید. این کار را هر شب پیش از خواب انجام دهید و بیشتر از 1 هفته برای برطرف گرفتگی سینه و خشکی بینی تان تکرار کنید.

13- روغن حیوانی

یک چهارم قاشق چای خوری کره حیوانی را در یک کاسه بریزید و به مدت چند ثانیه حرارت دهید تا ذوب گردد و به مایع تبدبل گردد سپس اجازه دهید تا کمی ولرم گردد. تکه ای پنبه را به آن آغشته کنید و به سوراخ های بینتان بمالید، این کار را با دقت انجام دهید تا داخل سوراخ های بینیتان پوشیده از روغن گردد. این کار را به مدت 3 روز و روزی 2 بار تکرار کنید.

14- روغن اکالیپتوس

یک عدد کپسول حاوی عصاره روغن اکالیپتوس را به همراه یک لیوان آب بخورید این کار را به طور مرتب و روزی 3 بار تکرار کنید.

نکات اضافی برای پیشگیری از خشکی بینی

همواره بدنتان را هیدراته نگه دارید، زیرا کم آبی باعث تخلیه مایعات بدن میگردد و این مساله میتواند خشکی بینی را وخیم تر کند. علاوه بر مایعاتی که در طی روز مصرف میکنید 8 تا 10 لیوان هم آب بنوشید. از مصرف نوشیدنی های کافئین دار، غذا های شور و الکل اجتناب کنید، زیرا این ها هم ممکن است باعث کم آبی بدن گردد.

گرد و غبار، آلودگی های محیطی و باکتری های موجود در هوا میتوانند باعث تشدید این علائم گردد. بنابر این اگر در برابر آن ها قرار گرفتید روزی 2 بار بینی تان را شستشو دهید.

برای بهبود علائم خشکی بینیتان برای مدتی در آب و هوای مرطوب زندگی کنید.

برای یاری به پاک سازی دیواره های سوراخ های بینی تان از دستمال های مرطوب بچه بهره ببرید تا از خشک شدن بیشتر و تحریک آن جلوگیری کنید.

منبع: برنا

منبع: فرارو
انتشار: 30 اردیبهشت 1402 بروزرسانی: 30 اردیبهشت 1402 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 2139

به "علل و روش درمان خانگی خشکی بینی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علل و روش درمان خانگی خشکی بینی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید