واکنش وزیر ارشاد به توقیف سریال جیران ، جزئیات تازه درباره فرایند ممنوع الکاری بعضی از هنرمندان ، در انتخاب نماینده ایران در اسکار دخالتی ندارم

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، وزیر فرهنگ و ارشاد در مورد ممنوع الکاری هنرمندان و عدم صدور مجوز پخش فیلم ها به نکاتی اشاره می نماید که می تواند برای اذهان خانواده فرهنگ وهنر روشنگری باشد.

واکنش وزیر ارشاد به توقیف سریال جیران ، جزئیات تازه درباره فرایند ممنوع الکاری بعضی از هنرمندان ، در انتخاب نماینده ایران در اسکار دخالتی ندارم

به گزارش خبرنگاران، محمد مهدی اسماعیلی در پاسخ به سرنوشت سریال هایی که مانند مجموعه جیران توقیف شده اند گفت: هر کدام از آثار دلایل مختلفی دارند، به طور مثال سریال جیران یک مشکل حقوقی دارد. وقتی یک نویسنده یا کارگردان در بحث نویسندگی اثر را حق خود می داند باید در مجرای خود حل شود.

وی ادامه داد: داستان سریال جیران حل می شود و به چرخه فراوری و پخش برمی شود. گاهی اوقات برخی افراد ضوابطی را رعایت نکردند که رفت و برگشت ها زیاد می شوند. من به سازمان سینمایی تاکید کردم که مشکل فیلم هایی را که سالیان سال از عدم پخش آنها می گذرد حل نماید تا ما کلمه توقیف را کمتر بکار ببریم.

وزیر ارشاد اضافه کرد: عدم پخش به هر دلیلی می تواند حل شود. به طور مثال یک موضوعی را رعایت نکردند، اگر وارد گفت و گو شوند و آن اشکالات را برطرف نمایند قابل حل است. آنهایی که مربوط به ماست، سازمان سینمایی آماده است تا مجددا با عوامل تهیه نماینده و فیلم صحبت نمایند، مشکل را برطرف نمایند تا اثر آماده نمایش شود.

  • تصاویر | هند جگر خوار 95 ساله شد | تصاویری از بازیگر معروف فیلم محمد رسوالله
  • محبوب ترین فیلم های هندی در میان مردم ایران | نقطه عطف سینمای بالیوود کدام فیلم است؟

او در خصوص فیلم هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خود پیگیر برطرف محدودیت آنهاست، نیز گفت: اصلا این موضوع برای امروز نیست، برخی از آنها دو دهه هست که از عدم نمایش اشان می گذرد. برخی وقت ها خود عوامل دیگر مایل به اکران یا پخش آن اثر نیستند، شاید حتی امروز خودشان نسبت به آن موضوع معترض و یا از آن نگاه عدول نموده باشند که اینها فرق دارد. در کل باید بگویم سازمان سینمایی این مسائل را با دوستان حل نماید تا آثار به چرخه پخش و اکران برسند.

اسماعیلی در خصوص نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد روی انتخاب نماینده اسکار نیز اظهار کرد: معرفی نماینده ایران در اسکار به وسیله سازمان سینمایی صورت می گیرد چرا که آنها در این فرایند روی قسمت های مختلف از جمله بخش های صنفی نظارت دارند و سعی می نمایند برترین اثر را به اسکار بفرستند.

او در پاسخ به این سوال که آیا خودتان برای نماینده ایران در اسکار پیشنهادی دارید، گفت: نه من پیشنهادی ندارم و در این مباحث دخالت نمی کنم. سال گذشته هر چه سازمان به توافق رسید ما هم به نظر فرآیند این مجموعه احترام گذاشتیم.

وزیر فرهنگ در خصوص بحث ممنوع الکاری برخی از هنرمندان که این روزها در فضای مجازی دست به دست می شود نیز بیان نمود: ما نگاهمان برطرف محدودیت است. وزارت فرهنگ سالیانه تعداد زیادی مجوز می دهد، همین الان که با شما صحبت می کنم تعداد مجوزهای ساخت فیلم نسبت به سال گذشته 20-30 درصد است. ما سالانه 9400 مجوز تئاتر می دهیم و در حوزه موسیقی یک رشد فوق العاده ای نسبت به سال گذشته پیدا نموده ایم. نگاه ما برطرف محدودیت است. همانطور که گفتم در وزارت فرهنگ به همه معاونین در حوزه کتاب و هنری و سینمایی تاکید می کنم که شما موظف هستید که هر آنچه که محدودیت غیر قانونی یا شبه قانونی است را از دست و پای فرهنگ و هنر باز کنید واین کار را کردیم.

اسماعیلی ادامه داد: یک زمانی ما با یک جریان های سازماندهی شده که در پی ایجاد دو قطبی سازی در جامعه هستند روبرو هستیم، به طور مثال فیلمی ضوابط حضور در جشنواره های خارجی را رعایت ننموده است، قانون را رعایت ننموده و شما می بینید که سه چهار ماه است همه جریان رسانه ای پشت اینکار آمده که چه شد یا چرا اینها محدود می نمایند؟

وزیر فرهنگ گفت : دوستان می دانند وزارت خانه ما با آغوش باز با همه اصحاب هنر برخورد می نماید و درخدمت آنها هستیم. مسائل آنها را حل می کنیم. این وظیفه ما است اما وقتی موضوعی پیش می آید که جریان سازی است ماجرای فرق دارد. بزرگنمایی این فیلم خاص یک دغدغه هنری نبوده است مثلا اینکه سازمان تعزیرات وظیفه اش چیست؟ می رود می بیند مغازه ای قیمت را نصب ننموده و یا گرانفروشی نموده، می رود با آن برخورد می نماید. ما در همه صنوف جایی که اشکالی بروز پیدا کند موظف هستیم با آن نهاد ناظر برخورد کنیم.

اسماعیلی در ادامه گفت: من بخواهم نام ببرم که این یا آن ممنوع الکاراست این ادبیات را نداریم. ما طبق قانون با آنهایی که تخلف می نمایند، مثل هر صنف دیگر که حتی در دانشگاه هم هست، برخورد می کنیم. من خودم جزء هیات علمی دانشگاه تهران هستم. یک زمانی بین دانشجویان و اساتید و کارمندان هم این بحث را داریم. درهیات علمی تخلفات اداری داریم. این طبیعی است که در صنوف هنری هم به اقتضای کارشان نظارت هایی می شود، اگر تخلفی از اصول و قواعد باشد با آنها طبق قانون برخورد می شود و ممکن است محدودیت هایی برایشان ایجاد شود. اینکه برخی یک تصویری درست می نمایند که مثلا یک مجموعه همه کارش صبح تا شب ایجاد محدودیت است! قبول نیست. همه مجموعه ما صبح تا شب کارش حل مشکل و برطرف محدودیت است.

وزیر فرهنگ گفت: از ده ها هزار صدور مجوز و برطرف محدودیت برای کارهای هنری یک مورد پیش می آید که قانون را رعایت نمی نمایند. یک مورد طبیعی است. من اساسا ورود به این بحث و دامن زدن به آن را غیرمنطقی و خارج از اخلاق حرفه ای می دانم. این کار فضای هنری جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد. فضای هنری ما به صورت شفاف در حال اجرا است. عده ای از جمله رسانه های خارجی دنبال این هستند که با یک ذره بین دنبال یک نکته بگردند تا از آن هراس بین اهالی فرهنگ و هنر ایجاد نمایند. من به دوستان می گویم هم قانون را عمل نمایند هم در دام های رسانه ای از این نوع که برای شان پهن می شود گرفتار نشوند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 شهریور 1401 بروزرسانی: 17 شهریور 1401 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 2027

به "واکنش وزیر ارشاد به توقیف سریال جیران ، جزئیات تازه درباره فرایند ممنوع الکاری بعضی از هنرمندان ، در انتخاب نماینده ایران در اسکار دخالتی ندارم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واکنش وزیر ارشاد به توقیف سریال جیران ، جزئیات تازه درباره فرایند ممنوع الکاری بعضی از هنرمندان ، در انتخاب نماینده ایران در اسکار دخالتی ندارم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید