8 واکسن ایرانی کرونا در چه فازی هستند؟

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، تا به حال 8 شرکت داخلی دانش بنیان رقابت برای فراوری واکسن داخلی را شروع نموده اند. بر اساس گزارش های موجود هریک از این واکسن ها نمونه مشابهی در پژوهشگاه های کشور های دیگر دارد و همپای آن ها در حال طی کردن فاز های مرحله ای است.

8 واکسن ایرانی کرونا در چه فازی هستند؟

به گزارش گروه دیگر رسانه های خبرنگاران، نخستین فاز مطالعات بالینی واکسن داخلی کرونا با سرو صدای رسانه ای زیادی همراه شد. تاکید متولیان وزارت بهداشت بر ساخت واکسن در داخل کشور است و حالا رصد کردن مراحل واکسن هایی که تاییدیه گرفته اند به صدر اخبار این روز ها راه پیدا نموده اند. تا به حال 8 موسسه و شرکت دانش بنیان داخلی رقابت برای فراوری واکسن داخلی را آغاز نموده اند و در حال طی کردن مراحل مختلف آزمایش های فاز های مختلف آن هستند. اگر می خواهید به طور تفکیک شده با این واکسن ها و نمونه مشابه خارجی شان آشنا شوید خواندن این گزارش به کارتان می آید.

* موسسه واکسن سازی رازی

طبق اطلاعاتی که متخصصان این موسسه در اختیار رسانه ها قرار داده اند نوع واکسن این مرکز معتبر مبتنی بر پروتئین نوترکیب است. رازی از کهنه کارترین موسسات فراوری واکسن های داخلی در کشور به حساب می آید و چشم امید خیلی از متخصصان و مسئولان به اتمام مراحل فاز های متعدد این واکسن است.

در حال حاضر فاز حیوانی این آزمایش به اتمام رسیده و این موسسه در حال اخذ مجوز آزمایش بالینی برای واکسن کووید 19 است. دانشمندان مجرب موسسه واکسن سازی رازی اعلام نموده اند واکسن فراوری شده در این موسسه شباهت هایی با نمونه واکسن نواوکس در خارج از کشور دارد. قرار است در هفته آینده تست انسانی واکسن رازی نیز انجام گردد.

* انستیتو پاستور ایران

حدود 100 سال از پیشینه درخشان موسسه تحقیقاتی، فراوریی، خدماتی و آموزشی انستیتو پاستور ایران می گذرد. این مرکز با هدف تامین بهداشت و سلامت جامعه راه اندازی شده و در طول سابقه معتبر خود در جهت کنترل بسیاری از بیماری های عفونی نقش موثری را ایفا نموده است. همیشه از انستیتو پاستور به عنوان یکی از پیشگامان و قطب های مهم فراوری واکسن در منطقه یاد شده است. بر اساس اظهارات دانشمندان این مرکز واکسن تاییدیه گرفته این موسسه مبتنی بر پروتئین نوترکیب ساخته می گردد. این واکسن در حال طی کردن فاز 3 کارآزمایی بالینی مشترک با کشور کوبا است. متخصصان انستیتو پاستور اعلام نموده اند واکسن نواوکس نمونه مشابه این واکسن در خارج از کشور است.

* ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)؛ موسسه برکت

عملکرد این ستاد با انجام نخستین فاز آزمایش بالینی بیش از دیگر موسسات تحقیقاتی و فراوری واکسن بر سر زبان ها افتاده است. موسسه برکت مبتنی بر 5 روش تحقیقات برای ساخت واکسن موثر کووید 19 را ادامه می دهد. این روش ها شامل استفاده از ویروس کشته شده یا غیر فعال، دی ان ای، سلول بنیادی و ام آر ان ای است. نخستین روش این موسسه مرحله اول کارآزمایی بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. باقی روش ها در مرحله اتمام فاز حیوانی و اخذ مجوز برای آغاز آزمایش بالینی هستند. طبق اطلاعات داده شده متخصصان این ستاد واکسن های این مرکز مشابه واکسن های آکسفورد، استروزنیکا، سینواک و اسپوتنیک هستند.

* 3 واکسن شرکت های دانش بنیان

سه شرکت دانش بنیان تا به حال مجوز تحقیق بر روی ساخت واکسن داخلی را دریافت نموده اند. روش های ساخت این واکسن توسط این شرکت های دانش بنیان مبتنی بر ام آر ان آی و ادنو ویروس (ویروس ناقل غیر تکثیر شونده) عنوان شده است. یکی از این شرکت ها به تازگی فاز حیوانی آزمایش را پشت سر گذاشته و دیگری در حال اخذ مجوز برای آزمایشات بالینی است. شرکت دانش بنیان که روش ام ار ان آی را در پیش گرفته مشابهت این واکسن با نمونه واکسن فایزر و مدرنا را تایید نموده است. متولیان دیگر شرکت دانش بنیان نیز بیان نموده اند که واکسن تحت آزمایش آن ها مشابهت ساختاری با واکسن های ساخت چین و روسیه دارد، اما از لحاظ تکنولوژی به واکسن های جانسون و آسترازنکا مشابهت دارد. شرکت دانش بنیان دیگری که مجوز تحقیق بر روی ساخت واکسن داخلی را اخذ نموده با روش مبتنی بر ویروس غیر فعال اقدام به تحقیقات اولیه نموده است. این واکسن مرحله فاز حیوانی را به اتمام رسانده و مشابهت ساختاری با واکسن های آکسفورد استروزنیکا، سینواک و اسپوتنیک خواهد داشت.

* شرکت دانش بنیان وزارت دفاع

روش ساخت ویروس در این شرکت مبتنی بر ویروس غیر فعال معرفی شده است. در این نوع آزمایش پیش بینی می گردد که سیستم ایمنی بدن به ویروس غیر تکثیر شونده واکنش نشان داده و پادتن مورد احتیاج برای مقابله با بیماری کووید 19 در آن ایجاد می گردد. آنالیز این واکسن برای اخذ مجوز آغاز آزمایش های بالینی همچنان ادامه دارد. متخصصان ساخت واکسن در این شرکت دانش بنیان اعلام نموده اند که واکسن فراوری شده توسط این موسسه مشابهت هایی با نمونه واکسن های آکسفورد، استروزنیکا، سینواک و اسپوتنیک خواهد داشت.

* دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله

نوع واکسن در این موسسه تحقیقاتی پزشکی مبتنی بر پروتئین نوترکیب است. این واکسن در حال سپری کردن آزمایش های فاز حیوانی است و در صورت موفقیت در این مرحله به انتظار اخذ مجوز برای آغاز فاز بالینی خواهد رفت. متولیان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعلام نموده اند که این واکسن مشابه واکسن نواوک خواهد بود.

منبع: فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 26 بهمن 1399 بروزرسانی: 26 بهمن 1399 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 1329

به "8 واکسن ایرانی کرونا در چه فازی هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 واکسن ایرانی کرونا در چه فازی هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید