اشتغال پایدار و افزایش رفاه مردم؛ ماموریت دهه آینده اقتصاد ایران
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، به گزارش خبرنگاران، اسحاق جهانگیری امروز در همایش بین المللی معرفی فرصت های سرمایه گذاری در حمل و نقل، مسکن و شهرسازی، اظهارداشت: براساس سند چشم انداز، باید به صندلی اول مالی، علمی و فناوری در سطح منطقه و جنوب غرب آسیا برسیم.
جهت دریافت مشاوره خدمات دانلود کاتالوگ حرفه ای از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ کاتالوگ های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
وی با اشاره به اینکه براساس آنالیز ها، شاخص های عملکردی مالی مانند رشد مالی، سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال علیرغم درآمدهای سرشار نفتی با هدف ترسیم شده فاصله زیادی دارد، گفت: در دهه آینده ماموریت مهم اقتصاد ایران، ایجاد اشتغال پایدار، افزایش رفاه مردم و افزایش قدرت مالی کشور به عنوان یکی از مولفه های اصلی اقتدار ملی است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه لازمه دستیابی به این اهداف، رشد 8 درصدی سالانه در 10 سال آینده است، گفت: کار دشواری در پیش رو داریم اما شدنی است؛ الزاماتی دارد که دستیابی به این رشد باید به وسیله آن انجام گیرد. به همین جهت، دولت در حال تدوین این الزامات است.
جهانگیری با اعلام اینکه برای رسیدن به رشد پایدار باید همه به این الزامات دست یابند، ادامه داد: احتیاج به ورود قوای سه گانه به این موضوع است و دولت یازدهم در دو سال گذشته سیاست علمی و صحیح با نظر نخبگان در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته با مذاکرات فشرده و پیچیده که با شش قدرت بزرگ جهان داشتیم، توانستیم به توافق قابل قبولی برسیم، اضافه کرد: امروز در حال برنامه ریزی برای دوران پس از تحریم هستیم و کار دولت پس از دو سال مذاکره، بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور است.
معاون اول رئیس جمهور توضیح داد: پس از اعلام توافق، با حجم قابل توجهی از شرکت های خارجی علاقه مند به سرمایه گذاری روبرو هستیم و ممکن است برای خیلی ها این سئوال پیش بیاید که چه شرایطی وجود دارد که سیلی از تقاضا از شرکت های خارجی به سمت ایران روانه شده است اما باید بگوییم که یکی از انتخاب های اول علاقه مندان به سرمایه گذاری باید ایران باشد.
جهانگیری با تاکید بر اینکه انسجام داخلی با وجود تنوع قومی و برخوردار از ثبات و امنیت در ایران وجود دارد، گفت: ایران پتانسیل زیادی برای ثبات دارد و تمام افراد باید اعتراف نمایند که برای ثبات و آرامش در منطقه، نقش ایران اول خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در زمینه منابع سرشار طبیعی مانند ذخایر نفت، گاز و مواد معدنی در کشور جزو 10 کشور اول جهان هستیم و موقعیت ایران در کریدورهای بین المللی از نظر جغرافیایی و جمعیت جوان و تحصیلنموده، موقعیتی ممتاز به شمار می رود.
وی با تاکید بر اینکه در ماه های گذشته در جلسات ستاد مالی با حضور رئیس جمهور و وزرا به صورت جدی به سیاست های پساتحریم پرداخته شد، گفت: تکیه بر ظرفیت داخلی ایران و برونگرایی به معنای تعامل با جهان، جهت گیری سیاست اقتصادمقاومتی دولت است.
جهانگیری با اشاره به اینکه دستگاه های دولتی طرح های مهمی در رابطه با سرمایه گذاری تهیه کردند، اضافه کرد: بخش نفت و گاز جذاب ترین بخش سرمایه گذاری است که در هفته گذشته اصول قرارداد نفتی در دولت مصوب شد و به زودی وزارت نفت دهها میلیارد دلار پروژه های نفت، گاز و پتروشیمی را اعلام می نماید.
وی اضافه کرد: در بخش صنعت در ارتباطات هم پروژه های زیادی برای سرمایه گذاری خارجی تهیه شده که امروز اولین نشست را وزارت راه آغاز نموده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اصلاح کاستی های شبکه حمل و نقل کشور، اضافه کرد: باید اقداماتی برای افزایش کیفیت به وسیله مشارکت ها انجام گیرد. ما کریدورهای مختلفی را تعریف کردیم که می تواند به توسعه مالی و رفاه منجر گردد، همچنین شبکه راه آهن ما محدودیت دارد که در این زمینه باید پول ریل ها را افزایش دهیم.
جهانگیری با بیان اینکه برای حمل و نقل کالاهای معدنی احتیاج به توسعه خطوط ریلی داریم، گفت: سهم حمل و نقل باری ریلی در کشور محدود است و ما قصد داریم در این دولت آن را به دو برابر افزایش دهیم که پیش احتیاج آن حضور بخش خصوصی و سرمایه گذاران خارجی است.
وی با اعلام اینکه در شهرهای اصفهان، تبریز و مشهد قصد داریم تا راه آهن پرسرعت داشته باشیم، اضافه کرد: در صنایع بندری و ناوبری انتظار جلب مشارکت خارجی و سرمایه گذاری داخلی به صورت جدی داریم.
جهانگیری با اشاره به اینکه توسعه بندر جاسک و چابهار در اولویت ما قرار گرفته است، اضافه کرد: با لغو تحریم ها، امنیت پرواز در ایران بیشتر شده و تعداد مسافران افزایش می یابد؛ بنابراین توسعه صنعت هوایی در دستور کار ما قرار گرفته است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: گردشگری از اولویت های ویژه این دولت است و قصد داریم در کنار توسعه صنعت گردشگری، صنعت هوایی را متحول کنیم، بنابراین امیدواریم به زودی ناوگان هوایی جدید وارد کشور گردد.
جهانگیری با اشاره به اینکه ما کشوری نیستیم که در ابتدای راه صنعتی شدن باشد، اضافه کرد: باید به ایران نگاه شراکت وجود داشته باشد، زیرا ما به دنبال جذب منابع خارجی هستیم.
منبع: خبرگزاری مهر