بهترین خوراکی ها و غذاهای معروف اسپانیایی، عکس
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، تنوع باورنکردنی در آشپزی اسپانیایی چندین دلیل دارد؛ نزدیکی به دریا، وفور میوه و سبزیجات محلی فراوری داخل و همچنین حیواناتی که هنوز آزادانه می گردند و بطور طبیعی تغذیه می نمایند از این جمله دلایل هستند. مهم نیست چند کلیسای باشکوه سلطنتی یا موزه در اسپانیا دیده اید؛ تا زمانی که طعم غذاهای سنتی را در این کشور امتحان نکرده باشید، اسپانیا را نشناخته اید. اگر راهی تور اسپانیا هستید، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را تا خاتمه بخوانید.
وعده های غذایی در اسپانیا
صبحانه اسپانیایی: در فرهنگ عامه، رژیم مدیترانه ای جزو سالم ترین رژیم های غذایی بوده و صبحانه هم مهم ترین وعده در روز به شمار می رود. بنابراین شاید فکر کنید اسپانیولی ها صبحانه را مفصل می خورند. اما اشتباه است! صبحانه کوچک ترین وعده غذایی اسپانیا بوده و تقریباً هیچ وقت شامل غذاهای گرم نمی گردد. مردم اسپانیا معمولاً روز خود را با قهوه اسپرسو همراه شیر و نان کروسان (Croissant) یا با نان تست گوجه و روغن زیتون آغاز می نمایند.
میان وعده صبح: وعده های غذایی در اسپانیا در یک قالب زمانی معین خورده می شوند. میان وعده صبح نیز بین ساعت 10 صبح تا 12 ظهر است. منوی بسیاری از کافه ها و رستوران ها شامل بوکادیو (bocadillo)، نوعی ساندویچ با نان اسپانیایی که از طول برش داده شده، نوشابه غیر الکلی و قهوه می باشد. همچنین خوردن تاپاس و املت اسپانیایی هم عمومیت دارد.
ناهار اسپانیایی: ناهار در اسپانیا بین ساعت 2 الی 4 بعد از ظهر سرو می گردد و عظیم ترین وعده غذایی روز است. اسپانیولی ها عاشق خوردن نهار در آرامش همراه با همکاران و دوستانشان هستند. وقتی در مکان های عمومی غذا می خورید، قیمت اغلب منوها حول و حوش 10 یورو می چرخد. بیشتر منوهای روز شامل سالاد، ماهی و غذای دریایی، گوشت کباب شده و سیب زمینی سرخ نموده و انواع میوه ها و ماست ها برای دسر می باشند.
میان وعده عصر: چون در اسپانیا شام را دیر میل می نمایند، میان وعده عصر معمولاً حدود ساعت پنج بعد از ظهر سرو می گردد. بچه ها معمولاً نصف یک بوکادیو یا بوکادیو شکلاتی را می خورند.
شام اسپانیایی: در اسپانیا شام دیر وقت چیز پیچیده ای نیست. هیچ چیز مانند به سرانجام رساندن روز با یک غذای خوشمزه لذت بخش نخواهد بود. شاید بپرسید کجا می توانیم بهترین وعده شام را بخوریم؟ مسلماً انتظارتان این خواهد بود که پاسخ دهیم مادرید ، بارسلونا و سن سباستین .
لیست خوراکی ها و غذاهای اسپانیایی
1. تست گوجه و روغن زیتون
غذایی ساده و خوشمزه برای آغاز روز! سیر، روغن زیتون و رب یا پوره گوجه فرنگی بر روی نان برشته از اجزای تشکیل دهنده این خوردنی خوشمزه هستند. می توانید برای لذیذتر شدن، ژامبون سرانو (Serrano) هم اضافه کنید. اگرچه در خصوص منشأ این غذا نظر واحدی وجود ندارد، اما بسیاری معتقدند ریشه آن متعلق به شهر بارسلونا است. تست گوجه و روغن زیتون جزء جدایی ناپذیر غذاهای اسپانیایی محسوب می گردد.
2. املت اسپانیایی
املت اسپانیایی (Tortilla Española) در میان اسنک ها از پرطرفدارترین ها است. تخم مرغ، سیب زمینی و پیاز ساده ترین مواد تشکیل دهنده املت اسپانیایی یا همان ترتیا هستند. به طور معمول سیب زمینی و پیاز را با شعله کم در روغن زیتون سرخ نموده و سپس تخم مرغ همزده را به مخلوط اضافه می نمایند تا کم کم املت پخته گردد.
3. پاتاتاس براواس
پاتاتاس براواس (Patatas Bravas) همان سیب زمینی اسپایسی از نوع اسپانیایی محسوب می گردد. البته از منطقه به منطقه ای طعم سس آن متفاوت است. برخی سیب زمینی نگینی سرخ شده را با سس کچاپ تند سرو می نمایند، برخی با مایونز سیر و کمی فلفل پاپریکای اسپانیایی یا همان پیمنتو (pimiento)، برخی هم با هردوی این مواد. در هر حال خوردن این سیب زمینی بدون شک از واجبات سفر است.
4. پائییا
پائِیا (Paella) اصیل را باید در والنسیا بخورید، چرا که این غذای از سواحل همین شهر در میانه قرن 19 میلادی متولد شده است. پائیا به صورت های مختلفی پخته می گردد، اما برای پائیای اصیل والنسیا احتیاج به گوشت مرغ، زعفران، لوبیا سبز و برنج دارید. برنج مهم ترین عنصر این غذا به شمار می رود. پائیا می تواند هم به عنوان پیش غذا باشد و هم به عنوان غذای اصلی.
5. گاسپاچو و سالمورخو
گازپاچو یا گاسپاچو (Gazpacho) سوپ گوجه سرد است که در اندلس، منطقه جنوب اسپانیا، در روزهای گرم خورده می گردد. برای تهیه گاسپاچو باید سیر، آب، نمک، روغن زیتون، نان، فلفل، خیار و گوجه فرنگی قرمز و رسیده باهم میکس شوند تا به مخلوطی با بافت نرم برسید. اگر به کوردوبا سفر کردید نسخه دیگر گاسپاچو با ژامبون سرانو را که سالمورِخو (Salmorejo) نام دارد، حتماً امتحان کنید.
6. خوراک ماهی مرکب
خوراک ماهی مرکب (Pulpo a la gallega) را باید در گالیسیا بخورید. این خوراک گالیسیایی بر پایه آشپزی محلی بوده که ماهی مرکب را با پاپریکا، نمک و روغن زیتون چاشنی دار نموده و معمولاً بر روی یک صفحه چوبی سرو می نمایند. مطمئن باشید برخلاف تصورتان این غذا را بسیار خوشمزه خواهید یافت.
7. کرما کاتالانا
کرما کاتالانا (Crema Catalana) یک دسر بسیار محبوب در سراسر کاتالانیا است که با یک لایه شکر کاراملی روی کاستارد (Custard) غلیظ در کاسه سفالی سرو می گردد. احتمالاً کرما کاتالانا را از کرم بروله (Crème brûlée) فرانسوی الهام گرفته اند. گاهی این دسر اسپانیایی را با آب مرکبات و دارچین هم می خورند.
8. چوروس
شاید در نگاه اول فکر کنید چوروس (Churros) همان بامیه خودمان باشد؛ تفاوت در اینجاست که این شیرینی سرخ شده را ابتدا به پودر قند یا شکر دارچینی آغشته می نمایند و سپس در شکلات غلیظ داغ فرو نموده و به عنوان میان وعده بعد از شام می خورند. این دسر به قدری محبوب بوده که حالا همه جهان عاشق خوردن چوروس شده اند. پیشنهاد می کنیم برای امتحان کردن آن سری به بهترین چوروس فروشی های مادرید بزنید.
9. گمبس الخییو
گمْبَس اَلَخییو (Gambas al ajillo) از غذاهایی ست که در هر تاپاس بار و رستوران اسپانیایی بویش به مشامتان برسد، وسوسه می شوید حتماً آن را سفارش دهید. برای تهیه این غذا کافی است که سیر و فلفل چیلی سبز خورد شده را در روغن سرخ نموده و سپس میگو و جعفری را در دقایق آخر به آن اضافه کنید. به همین سادگی!
10. تورون
اگرچه تورون (Turrón) یا نوقای بادام (Almond Nougat) شیرینی محبوب اسپانیولی ها در طول کریسمس است، اما در تمام سال می توانید تورون را تهیه کنید. تورون بیشتر در شهر کوچک خیخونا در استان آلیکانته درست می گردد که بادام محلی را با عسل و سفیده تخم مرغ میکس می نمایند. تورون دو نوع دارد؛ تورون خیخونا که نرم تر بوده و تورون آلیکانته که دارای تکه های بادام است.
منبع: گردشبان