ترکیه: یونان از اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده استفاده نکند

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه از یونان خواست، از فضای مثبت کنونی در روابط میان دو کشور برای حل اختلافات استفاده کند و به اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده متوسل نشود.

ترکیه: یونان از اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده استفاده نکند

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، وزیر خاجه ترکیه که برای انجام سفری دو روزه و ملاقات با مقام های یونان به آتن سفر نموده است، در مصاحبه با یک روزنامه یونانی مواضع آنکارا در قبال موضوعات تنش زا در روابط دو کشور را بیان نمود.

مولود چاووش اوغلو در مصاحبه با روزنامه ویما از یونان خواست که از استفاده از اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده علیه ترکیه اجتناب کند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، وزیر خارجه ترکیه همچنین از یونان درخواست کرد از که فضای مثبت کنونی در روابط دو کشور برای حل اختلافات استفاده کند.

او گفت: فقط ترکیه و یونان هستند که می توانند مسائل برجسته (بین دو کشور) را حل نمایند نه اتحادیه اروپا.

وزیر خارجه ترکیه که برای سفری دو روزه به یونان رفته و قرار است با مقام های این کشور ملاقات داشته باشد، از احیای اغلب کانال های ارتباطی گفت و گو بین آنکارا و آتن بعد از یک دوره تنش شدید در روابط دو کشور ابراز خرسندی کرد.

چاووش اوغلو با بیان اینکه او همیشه درباره روابط حسن همجواری بین ترکیه و یونان خوشبین بوده است، اضافه کرد: به عنوان دو کشور همسایه سرنوشت ما زندگی کردن در یک جغرافیای مشترک است در نتیجه ما باید روابطمان را با همکاری تعریف کنیم و نه منازعه. این در دستان ماست که سرنوشتمان و راستا پیش رو را معین کنیم.

به گفته او، رایزنی های دو روزه او در سفر به یونان راه را برای برگزاری نشست بین رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و کریاکس میتسوتاکیس نخست وزیر یونان در حاشیه نشست ناتو هموار خواهد نمود.

وزیر خارجه ترکیه تاکید نمود، کشورش برای مذاکره با یونان درباره هر موضوع چالش برانگیز در روابط فی مابین آمادگی دارد.

این مقام ارشد ترکیه اضافه کرد: البته یونان باید نقشه سویل را رها کند. نه ایالات متحده و نه اتحادیه اروپا این نقشه را تایید نمی نمایند. من باید این موضوع را تصریح کنم که اشتباه است که یونانی ها فکر نمایند ترکیه فقط به سواحل دریای مدیترانه و اژه محدود خواهد بود.

نقشه سویل اشاره به یک نقشه قدیمی است که یونانی ها در ادوار گذشته با استناد به آن با توجه به حضور جزایر یونانی نزدیک به ساحل ترکیه مدعی حاکمیت بر بخش های یاز سرزمین اصلی ترکیه شده اند.

بعضی مقام های یونان و همچنین دولت یونانی نشین قبرس طی سالیان گذشته با استناد به این نقشه در شرق دریای مدیترانه ادعاهای سرزمینی علیه ترکیه مطرح نموده اند اما ترکیه همیشه این ادعاها را رد نموده است.

مولود چاووش اوغلو در مصاحبه با روزنامه یونانی ویما، از تمایل ترکیه برای ایجاد یک رابطه مبتنی بر اعتماد با اتحادیه اروپا هم صحبت کرد.

او گفت: بله زمینه هایی برای ایجاد چنین دستور کاری (ایجاد رابطه مبتین بر اعتماد میان ترکیه و اتحادیه اروپا) وجود دارد. ما اراده سیاسی از طرف اتحادیه اروپا را شاهد هستیم البته به استثنای بعضی کشورهای عضو که تمایل دارند از عضویت و حق وتوی خودشان (در اتحادیه اروپا) سوءاستفاده نمایند.

وزیر خارجه ترکیه با تاکید بر اینکه نباید فرصت کنونی برای تقویت روابط از دست برود، اضافه کرد: دستورکار مثبت (در روابط اتحادیه اروپا و ترکیه) باید مبتنی بر اقدامات عینی و معناداری باشد که به صورت دوجانبه بر سر آنها توافق شده باشد.

چاووش اوغلو بر ضرورت اتخاذ یک چشم انداز ژئوپلیتیکی جامع تر در روابط اتحادیه اروپا و ترکیه تاکید و گفت، الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا یک سرمایه گذاری مهم ژئوپلیتیک است که این اتحادیه می تواند برای اروپا و فراتر از آن انجام دهد.

وزیر خارجه ترکیه از فعالیت های اکتشافی و حفاری این کشور در شرق مدیترانه دفاع و تاکید نمود که این اقدامات در فلات قاره ترکیه انجام می شوند.

وی اضافه کرد: ما در برابر ادعاهای یکجانبه و حداکثری یونان و قبرس یونانی نشین، مصمم به حفاظت از حقوق ترکیه و تُرک های قبرس (قبرس تُرک نشین) هستیم.

وزیر خارجه ترکیه درباره موضوع قبرس تاکید نمود، موضع آنکارا این است که یک رابطه کاری بین ترکیه و یونان در این موضوع بر اساس یک شرایط بین المللی برابر و مستقل ایجاد گردد.

او گفت: همه ما باید از شکست های قبلی درس بگیریم. اصرار کردن بر قطعنامه های قدیمی شورای امنیت سازمان ملل فقط می تواند ما را وارد یک دور باطل کند.

مولود چاووش اوغلو اضافه کرد، همه طرف ها باید یک راستا جدید رو به جلو ترسیم نمایند راستای که دارای رویکرد واقعگرایانه، سازنده و باز باشد.

تنش های ترکیه و یونان بر سر قبرس برای چند دهه ادامه دارد و دو کشور بر سر این جزیره سابقه جنگ هم دارند. قبرس از سال 1964 به دو قسمت قبرس یونانی نشین و قبرس ترک نشین تقسیم شده است.

بنا بر روایت مقام ها و رسانه های ترکیه، به دنبال کودتای سال 1974 یونانی نشین های قبرس برای الحاق این جزیره به یونان، ترکیه برای دفاع از حقوق قبرس ترک نشین مداخله نظامی کرد.

منبع: خبرگزاری فارس
انتشار: 2 تیر 1400 بروزرسانی: 2 تیر 1400 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 1562

به "ترکیه: یونان از اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده استفاده نکند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترکیه: یونان از اتحادیه اروپا به عنوان برگ برنده استفاده نکند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید