طرز تهیه بورانی کدو حلوایی به 2 روش

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، بورانی یکی از خوراک هایی است که از دیرباز تا کنون در مناطق مختلف کشورمان طبخ می شود و طرفداران بی شماری نیز دارد، از اینرو در این مطلب قصد داریم طرز تهیه بورانی کدو حلوایی را با ماست و کشک شرح دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی به 2 روش

خبرنگاران | سرویس آشپزی - بورانی یکی از غذا های قدیمی کشورمان است که اغلب از ترکیب ماست با کدوحلوایی، اسفناج، بادمجان و... تهیه می گردد. البته این غذا در کشور هایی نظیر ترکیه نیز تهیه می گردد. در ایران گاهی به جای بورانی کدو حلوایی به آن کدو حلوایی با ماست نیز گفته می گردد. برای تهیه این خوراک روش های متفاوتی وجود دارد و در هر منطقه ای آن را به شیوه ای متناسب با ذائقه مردم همان منطقه تهیه می گردد. در ادامه دو روش برای طبخ این بورانی را شرح می دهیم تا مطابق با سلیقه خودتان یکی را انتخاب و تهیه کنید تا از خواص فراوان کدوحلوایی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
  • روش اول؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با ماست
  • روش دوم؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با کشک

روش اول؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با ماست

مواد مورد نیاز برای تهیه این بورانی را در جدول زیر ملاحظه می فرمایید.

مواد لازم
پوره کدو حلوایینصف لیوان
ماست3 لیوان
روغن1 قاشق مرباخوری
دانه خردل1 قاشق مرباخوری
پودر ریزه1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفلبه میزان لازم

چند نکته:

  • ماستی که استفاده می کنید حتما باید شیرین باشد.

  • به جای روغن از کره نیز می توانید استفاده کنید.

  • برای تهیه پوره کدو حلوایی، ابتدا کدو را کبابی کنید یا بپزید و سپس گوشت آن را جدا کرده و در مخلوط کن کامل بزنید تا یه دست گردد.

طرز تهیه بورانی کدو حلوایی

  1. ابتدا ماست را در یک ظرف بریزید و سپس پوره را به آن اضافه کنید و بهم بزنید.
  2. اکنون نمک، فلفل و پودر زیره را نیز به مواد اضافه و مخلوط کنید.
  3. دانه های خردل را در روغنی که داشتید، سرخ کنید. البته این دانه ها به زمان اندکی برای سرخ شدن نیاز دارند و حدود 4 الی 5 دقیقه کفایت می کند.

  4. سپس بلافاصله آن ها را به بورانی کدو حلوایی اضافه کنید و درب ظرف را بپوشانید تا عطر خردل در غذا پخش گردد.

بورانی آماده است و می توانید آن را سرو کنید. اگر طعم دانه خردل را دوست ندارید، می توانید آن را از دستور تهیه این غذا حذف کنید و به جای آن مقدار کمی زردچوبه را در سرانجامی زمان پخت کدو حلوایی به آن اضافه نمایید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه بورانی کدو به دو روش

روش دوم؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با کشک

در این نوع بورانی کدو حلوایی به جای ماست از کشک استفاده می گردد، مواد مورد نیاز برای تهیه این بورانی در جدول زیر ذکر شده است.

مواد لازم
عدس2 پیمانه
کدو حلوایی1 کیلوگرم
کشک غلیظ2 الی 3 قاشق سوپخوری
پیاز1 عدد متوسط
پودر نعناع خشک، سیر، روغنبه میزان لازم

چند نکته:

  • عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید و سپس بپزید. هنگامی که عدس پخت، آن را داخل صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته گردد.

روش تهیه بورانی کدوحلوایی

  1. ابتدا کدو حلوایی را با مقدار کمی آب بپزید، به طوری که پس از آماده شدن آب نداشته باشد.
  2. اکنون کدو را در غذاساز له کنید، در صورت تمایل از قاشق یا گوشت کوب نیز می توانید برای له کردن کدو استفاده کنید، زیرا پس از پختن بافت آن بسیار نرم خواهد شد.
  3. سپس عدس و کدو را با یکدیگر مخلوط کنید.
  4. کشک را نیز به بورانی اضافه نمایید.
  5. پیاز را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید.
  6. سیر را له کرده و سیرداغ تهیه نمایید، در سرانجام نعناع خشک را اضافه و شعله اجاق گاز را خاموش کنید و بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ گردد.
  7. اکنون پیاز، نعناع و سیر را نیز به بورانی اضافه و مخلوط کنید.

بورانی حاضر شده است و می توانید آن را در ظرف مناسبی بکشید و سرو کنید.

کدو حلوایی که به نام کدو تنبل نیز آن را می شناسیم، برای درمان سرفه مورد استفاده قرار می گیرد. تمام انواع کدو برای پایین آورد تب مفید هستند. همچنین کدو تنبل حاوی مقادیری از آلفا کاروتن، کریپتوگزانتین نیز است، این آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از سرطان موثر هستند. علاوه بر این لوتئین و زاگرانتین موجود در این کدو، همانند فیلتری از سلول های شبکیه چشم در برابر نور آبی اشعه خورشید محافظت می کند. ویتامین A موجود در این گیاه خوراکی به نرم شدن و جوان سازی پوست کمک می کند. به علاوه این ماده غذایی مغذی کالری کمی دارد و افرادی که رژیم لاغری دارند، می توانند بسته به میزان کالری موجود در رژیم خود از کدو تنبل نیز استفاده کنند.

بیشتر بدانید:کدو حلوایی و لاغری (خواص کدو حلوایی در لاغری)

متاسفانه از این ماده مغذی کمتر در رژیم غذایی خود استفاده می کنیم. شما می توانید با تهیه بورانی کدو حلوایی، آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از خواص کم نظیر آن بهره مند شوید. این بورانی به سادگی و در زمان کوتاهی تهیه خواهد شد و مواد اولیه ای که به آن نیاز دارید نیز اغلب در خانه موجود است. علاوه بر این وجود کشک و ماست در این غذا، کلسیم نیز به آن اضافه می کند. توجه داشته باشید که در هر دو روش پخت از ادویه های گرم استفاده شده است تا طبع این غذا گرم باشد، بنابراین سعی کنید حتما آن ها را به کار ببرید تا از میل کردن این بورانی لذت بیشتری ببرید.

منبع: ستاره
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 19 اسفند 1399 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 1378

به "طرز تهیه بورانی کدو حلوایی به 2 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورانی کدو حلوایی به 2 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید