مستند کاوش در اعماق خلیج فارس از امروز در شبکه سوم سیما
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، مجموعه مستند تلویزیونی کاوش در اعماق خلیج فارس که از سال 1389 فیلمبرداری خود را شروع نموده بود، پس از سال ها کوشش و سفر به جزایر و زیست گاه های ناشناخته، پایان به اتمام رسید و از 21 اردیبشت ماه در معرض دید دوستداران ایران زمین و محیط زیست خلیج فارس قرار می گیرد.
مجموعه مستند تلویزیونی کاوش در اعماق خلیج فارس در 14 قسمت 40 دقیقه ای، بزرگترین کار پژوهشی و تصویری است که به وسیله مستندسازان ایرانی و با همکاری تعدادی از اساتید علوم دریایی و دانشمندان رشته های مختلف دانشگاهی تا به امروز درباره اکوسیستم های دریایی خلیج فارس فراوری شده است. هر قسمت از این مجموعه، داستان و موضوع مستقل داشته و در هر بخش، یکی از پدیده های مهم زیستی خلیج فارس آنالیز شده است. این مجموعه از جذابیت های موضوعی و تصویری بالایی برخوردار بوده به گونه ای که هم عموم مردم و هم متخصصان می توانند از آن بهره مند شده و از زیبایی های اعماق خلیج فارس لذت ببرند.
در این مجموعه برای اولین بار در تاریخ سینمای مستند ایران، زیستگاه های ناشناخته اعماق، رفتارشناسی موجودات دریایی، مهارت های پنهان شدن، چگونگی تغییر فصل در دریا، زندگی در منطقه ها جزر ومدی، زیستگاه های مصنوعی، کشتی های غرق شده و… در معرض دید بینندگان قرار می گیرد.
تهیه کننده این مجموعه می گوید که با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات فیلمبرداری زیر آب، گونه های زیستی متنوعی در عمیق ترین و تاریک ترین قسمت های خلیج فارس، شناسایی و کشف شدند، زیستگاه های دریایی منحصر به فردی که تا کنون در هیچ یک از منابع علمی دنیا، به آنها اشاره نشده بود.
علی عبدی پور بیان می نماید که با معرفی این زیستگاه ها و گونه های گیاهی و جانوری اخیر، اهمیت زیستی خلیج فارس بیش از گذشته مورد توجه دانشمندان و پژوهشگران داخلی و بین المللی قرار گرفته و این دریای پر نعمت علاوه بر داشتن منابع سرشار نفت و گاز، بخشی از زیبایی های طبیعی و زیستی اش نیز آشکار خواهد شد.
به گفته وی 18 جزیره و بندر مهم در آب های جنوبی ایران از تنگه هرمز تا غرب خلیج فارس مورد کاوش های متعدد قرار گرفته است. جزایری چون فارسی، ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، خارگ، خارگو، قشم و…. با استفاده از سیستم های پیشرفته صدابرداری زیر آب، مجری مجموعه، بطور زنده با موجودات متعددی روبرو شده و درباره آنها، صحبت می نماید. این روبرو شدن های بی واسطه و مستقیم گاهی با خطراتی همراه شده و هیجان ویژه ای در بینندگان ایجاد می نماید.
تهیه کننده و کارگردان این مجموعه که پیش از این فیلم های مختلفی در خلیج فارس و دریای عمان ساخته می گوید:
گروه فراوری این مجموعه با آنکه در عمیق ترین قسمت های خلیج فارس، غواصی و فیلمبرداری نموده اند ولی هیچگاه، هیچ نوع وسیله خاصی حتی برای دفاع در برابر موجودات دریایی خطرناک با خود حمل نکردیم. می خواستیم با شرایط دریا آنچنان که هست روبرو شویم، در صورتی که با احترام با دریا و طبیعت برخورد گردد و تجربه و دانش کافی از رفتارشناسی جانوران داشته باشیم، می توانیم به سلامت به سطح آب بازگردیم.
کارگردان این مجموعه اضافه می نماید که قصد داشتیم در شرایطی که بحران های زیست محیطی گسترده ای سراسر خلیج فارس را تهدید می نماید، کاری بزرگ و جدی انجام دهیم. کاری که شایسته زیبایی های خیره کننده خلیج فارس باشد. می خواستیم نشان دهیم که چه گنجینه بزرگی در سینه این دریای با شکوه، نهفته شده است. می خواستیم نشان دهیم حیات شگفت انگیز دریای پارس و زندگی مردمان بومی این منطقه به راستی چگونه است. می خواستیم تصویری از حقیقت خلیج فارس ارائه کنیم.
عبدی پور می گوید که در این مجموعه ما کوشش کردیم جاذبه های طبیعی زیر دریا را با هیجانات غواصی ترکیب کنیم و ضمن ارائه اطلاعات درست و مبتنی بر پژوهش های علمی، جاذبه خوبی برای جوانان و افراد کنجکاو و کاوشگر فراهم کنیم. خیلی مهم است که مردم به خصوص جوانان از ظرفیتی که دریای پارس دارد مطلع شوند. هم سرگرمی و هیجانات به حد عالی دارد و هم می تواند فضایی برای کارهای فنی، تخصصی و علمی پژوهشی باشد.
این مجموعه دیدنی و سرشار از زیبایی های خیره کننده و لحظات پر مخاطره و هیجان، از امروز 21 اردیبهشت ماه، هر روز از ساعت 18 عصر از شبکه سه سیما به نمایش درآمده و در ساعت های یک بامداد و 10:30 صبح بازپخش خواهد شد.
فیلمبرداران زیر آب این مجموعه علی عبدی پور، حمید شمسی و یاسین جمالی، فیلمبرداری روی آب و پشت صحنه محسن براتی مهر، گوینده فریدون اسماعیلی، صدابرداران استودیو قاسم کاظمی و میثم مقدم و گروه پژوهش این مجموعه دکتر محمد شریف رنجبر، مهندس محمدهاشم داخته، دکتر کاوه صمیمی و مهندس ملیکا قلیچ پور بوده اند.
منبع: کجارو / خبرگزاری مهر