8 توصیه برای پرهیز از مسمومیت غذایی در تابستان

به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، ایسنا/ هر بشقاب، سینی، یا ظرف و لوازم آشپزی که یک بار با محصولات خام در تماس بوده اند را پیش از استفاده مجدد برای نگهداری یا سرو غذای پخته بشویید.

8 توصیه برای پرهیز از مسمومیت غذایی در تابستان

هر ساله افراد بسیاری در دنیا ابتلاء به بیماری های ناشی از غذا که گاهی اوقات به نام مسمومیت های غذایی نیز شناخته می شوند را تجربه می نمایند. خطر مواجهه با این شرایط در ماه های گرم سال افزایش می یابد.

با پیروی از توصیه هایی که در ادامه ارائه شده اند می توانید خطر مواجهه با مسمومیت غذایی را کاهش داده و در محدوده امن باقی بمانید.

تَرچاشنی خود را تند و تیز کنید

افزودن سرکه یا آبلیمو به ترچاشنی (Marinade) می تواند خطر مواجهه با مسمومیت غذایی ناشی از مصرف گوشت را کاهش دهد. به گفته، ملوین هانت، استاد علوم غذایی در دانشگاه ایالتی کانزاس، ترچاشنی های اسیدی به طور معمول رشد باکتری ها در گوشت را کاهش می دهند. گوشت را به خوبی در ترچاشنی غوطه ور سازید. همچنین، گوشت خوابانده شده در ترچاشنی را در یخچال و نه روی پیشخوان آشپزخانه نگهداری کنید. در شرایطی که گوشت مرغ و گوشت خورشتی خرد شده نباید بیشتر از دو روز در ترچاشنی نگهداری شوند، برش های کامل گوشت گاو و گوسفند را می توانید تا پنج روز در ترکیب نگهداری کنید.

درباره پخت گوشت به دما و نه رنگ توجه داشته باشید

برای اطمینان از پخت کافی تنها نباید به رنگ یا بافت برگرها توجه داشته باشید. در مطالعات اخیر نشان داده اند عواملی مانند چگونگی بسته بندی گوشت چرخ نموده گاو چگونه نیز می توانند بر رنگ گوشت هنگام پخت تأثیرگذار باشند. در بعضی موارد گوشت پیش از اینکه به دمای ایمن برسد، قهوه ای رنگ می گردد، و در بعضی موارد بخش میانی گوشت پس از پخت کامل نیز همچنان صورتی باقی مانده باشد. دمای 160 درجه فارنهایت (71 درجه سلسیوس) برای پخت برگرها و 145 درجه فارنهایت (63 درجه سلسیوس) برای برش های گوشت می تواند به از بین بردن باکتری ها یاری کند. از دماسنج های آشپزی می توانید برای اندازه گیری دما بهره ببرید.

روی تمیز بودن محصولات پیش شسته حساب باز نکنید

بعضی محصولات غذایی مانند سبزی های برگ دار (اسفناج، کلم، کاهو و غیره) به صورت پیش شسته در دسترس هستند اما آنها می توانند از خطرناک ترین گزینه ها برای مصرف باشند. سبزی های سالادی برش خورده نیز احتمال بیشتری دارد موجب مسائل گوارشی شوند زیرا برش های ایجاد شده آنها را هرچه بیشتر نسبت به نفوذ باکتری ها آسیب پذیر می سازد و حجم بالای محصول در حال پردازش به معنای خطر بیشتر برای انتقال آلودگی است. نیازی نیست تا خود را از مصرف سالاد و سبزی ها محروم کنید اما محصولات پیش شسته را یک بار دیگر بشویید.

از منطقه خطر مطلع باشید

منطقه خطر برای تکثیر باکتری ها دماهای بین 40 تا 140 درجه فارنهایت (4.5 تا 60 درجه سلسیوس) است، از این رو، باید به مواجهه محصولات فسادپذیر با این محدوده توجه داشته باشید. محصولات فسادپذیر که بیش از دو ساعت در دمای اتاق رها می شوند می توانند به یک خطر سلامت تبدیل شوند. اگر فاصله خانه تا محل خرید زیاد است، از کیف های عایق دما یا یک خنک نماینده برای نگهداری از محصولات فسادپذیر در راستا خانه بهره ببرید. در دماهای گرم محصولات خریداری شده را در صندوق عقب خودرو قرار نداده و آنها را داخل خودرو بگذارید زیرا روشن کردن کولر می تواند به خنک نگه داشتن آنها یاری کند.

بشقاب ها و سینی ها را بشویید

هر بشقاب، سینی، یا ظرف و لوازم آشپزی که یک بار با محصولات خام در تماس بوده اند را پیش از استفاده مجدد برای نگهداری یا سرو غذای پخته بشویید. از آب و مایع ظرفشویی برای این کار بهره ببرید. این اقدام از انتقال باکتری ها از سطح بشقاب یا سینی به غذا پیشگیری می نماید و احتمال آلوده شدن غذا و ابتلاء به مسمومیت غذایی را کاهش می دهد. همچنین، اسکاچ و ابر آشپزخانه را هر چند وقت یک بار تعویض کنید. به جای حوله و دستمال های پارچه ای از دستمال های حوله ای یک بار مصرف بهره ببرید. اگر از حوله و دستمال های پارچه ای استفاده می کنید، به طور منظم آنها را با آب داغ بشویید. اسکاچ و حوله آشپزخانه از کثیف ترین نقاط در خانه شما هستند.

یخ زدایی را ایمن انجام دهید

روش های معمول یخ زدایی مواد غذایی مانند رها کردن گوشت یا مرغ روی پیشخوان آشپزخانه یا استفاده از آب داغ گزینه های ناایمن محسوب می شوند زیرا زمانی که دمای این مواد غذایی به بیش از 40 درجه فارنهایت (4.5 درجه سلسیوس) می رسد، باکتری ها می توانند تکثیر شوند. بهتر است مواد غذایی منجمد را 24 ساعت قبل از استفاده در یخچال قرار دهید تا یخ زدایی به آرامی صورت بگیرد یا از آب سرد بهره ببرید. در صورت استفاده از آب سرد باید هر 30 دقیقه یک بار آب را عوض کنید تا از سرد باقی ماندن آن اطمینان حاصل گردد. همچنین، شما می توانید بدون یخ زدایی پخت را انجام دهید که البته می تواند زمان پخت را حدود 50 درصد افزایش دهد.

ظروف و قوطی مواد غذایی را آنالیز کنید

محصولات کنسروی یا آنهایی که در ظرف های شیشه ای قرار دارند در محیط استریل پردازش شده اند و پیش از باز شدن درب آنها باید برای مدت طولانی قابل نگهداری باشند. باد کردن درب قوطی کنسرو یا ظرف شیشه ای ممکن است به آلوده شدن غذا اشاره داشته باشد. درهای ترک خورده، غر شده یا شل نیز می توانند به از بین رفتن وکیوم محصول و آلودگی احتمالی اشاره داشته باشند. شیشه ها و قوطی های مواد غذایی را پیش از خرید به خوبی آنالیز کنید.

بسته های محصولات منجمد را آنالیز کنید

از خرید غذاهای منجمد با بسته بندی آسیب دیده پرهیز کنید زیرا هرگونه پارگی یا نشانه آسیب دیدگی می تواند به آلودگی احتمالی اشاره داشته باشد. بسته بندی های دارای کریستال های یخ یا برفک نیز نباید خریداری شوند زیرا می تواند به یخ زدایی و انجماد مجدد محصول یا قدیمی بودن آن اشاره داشته باشد.

منبع: همگردی
انتشار: 8 شهریور 1399 بروزرسانی: 3 مهر 1399 گردآورنده: majalepc.ir شناسه مطلب: 992

به "8 توصیه برای پرهیز از مسمومیت غذایی در تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 توصیه برای پرهیز از مسمومیت غذایی در تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید