طرز تهیه آش بادمجان ملایر به 2 روش
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، آش بادمجان ملایر نوعی پیش غذای مناسب برای افطار در ماه مبارک رمضان است که ترکیبی از پروتئین گیاهی و حیوانی باعث غنی تر شدن و خواص بی نظیری در آن شده است. در این مطلب شما را با طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش که تفاوت آن ها در حبوبات مورد استفاده است آشنا خواهیم کرد.
چنان که از کلمه آشپزی پیداست، آش در فرهنگ ما به معنای غذا بوده است. البته باید توجه داشته باشیم که آش همه چیز های را که ما امروزه پلو، چلو و کته می نامیم و با نوعی خورش همراه هستند، دربر می گرفته است. اما گاهی آش را شل درست می نموده اند و آن را آش شله یا با می نامیده اند، چنان که در ترکیب آش شله قلمکار و شوربا به جا مانده است. تنوع آش های ایرانی مانند خورش ایرانی بسیار زیاد است و هر آشپزی می تواند با ذوق شخصی، آش یا آش های دلخواه خود را اختراع کند.
آش بادمجان ملایر یکی از غذا های محلی استان همدان می باشد که بیشتر در شهر ملایر طبخ می شود و به عنوان نهار، شام یا پیش غذا سرو می شود. بادمجان، بلغور، حبوبات و گوشت از اجزاء اصلی این آش هستند، ولی آنچه مسلم است، این است که میزان و نوع حبوبات به کار رفته در تهیه این غذا به ذائقه و سلیقه افراد بستگی دارد. بعضی ها فقط از عدس در ترکیب آش استفاده می نمایند و بعضی از انواع لوبیا و نخود. طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش، مطلبی است که قصد داریم در این مقاله به شما ارائه دهیم.
این آش برای 6 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد اولیه حدود 30 دقیقه و زمان پخت حدود 2 ساعت می باشد.
1. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش اول)
مواد لازم | |
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گوشت دنده گوسفندی | 300 گرم |
لوبیا چیتی، قرمز و سفید | هر کدام 100 گرم |
نخود | 80 گرم |
بلغور گندم | 250 گرم |
پیاز | 2 عدد |
پیاز داغ | 6 قاشق غذاخوری |
سیر داغ و نعنا داغ | هر کدام 1 قاشق غذاخوری |
کشک | 200 گرم |
روغن | 100 گرم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- حبوبات را به مدت 24 ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- پیاز ها را خلالی خرد نموده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا نرم شود.
- گوشت را اضافه نموده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- کمی زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و هم بزنید، سپس 8 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید، بعد از آن حبوبات خیس خورده را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و فرصت دهید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.
- یک ساعت مانده به اتمام پخت گوشت، کمی نمک به غذا اضافه کنید.
- پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه خارج نموده، استخوان آن را جدا کنید و بکوبید.
- بلغور را از قبل به مدت 4-3 ساعت خیس کنید و سپس در یک قابلمه جدا با کمی آب و 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت فرصت دهید تا بپزد.
- پس از اینکه حبوبات کاملا پخت، بلغور را به آن اضافه نموده و اجازه دهید تا با هم پخته شده و لعاب دهد.
- بادمجان را پوست گرفته، حلقه حلقه کنید و برای برطرف تلخی بادمجان روی آن نمک بپاشید، نیم ساعت روی صافی بگذارید تا تلخی آن گرفته شود و سپس با آب سرد بشویید.
- بادمجان ها را در روغن سرخ کنید، به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا بادمجان ها بپزند.
- گوشت کوبیده، نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.
- در خاتمه کشک را به آش اضافه نموده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
- آش را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردوی خرد شده تزیین کنید.
2. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش دوم)
مواد لازم | |
گوشت گوسفندی | 300 گرم |
بادمجان | 400 گرم |
بلغور گندم | 2 پیمانه |
عدس | 1/2 پیمانه |
پیاز داغ | 6 قاشق غذاخوری |
نعنا داغ | 1 قاشق غذاخوری |
سیر داغ | 1 قاشق غذاخوری |
روغن، نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
آش بادمجان ملایر با عدس را طبق دستور ارائه شده در فوق درست کنید، با این تفاوت که:
- چون زمان پخت عدس نسبت به نخود و لوبیا کمتر است، عدس را در یک ساعت خاتمهی پخت گوشت به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.
- در این آش از کشک استفاده نمی شود و برای تزیین آن فقط پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ به کار می رود.