طرز تهیه سوپ ماست مراغه ای خوشمزه به روش اصلی
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، سوپ ماست مراغه یکی از ایرانی است که به میزان آش دوغ در این منطقه پرطرفدار است. اصالت این سوپ به مراغه و شهرهای ترک نشین کشور برمی شود. سوپ ماست ترکی به این شکل می تواند به عنوان یک وعده غذایی خوشمزه زینت بخش سفره های مهمانی و دورهمی های شما باشد. در این مقاله از در ما طرز تهیه سوپ ماست مراغه ای را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه سوپ ماست مراغه ای (برای 6 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
جو پوست کنده یا جو پرک | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
ماست (چکیده) | نیم کیلوگرم |
قارچ | 300 گرم |
هویج | 2 عدد میانه |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 3 عدد میانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره یا روغن محلی | 1 قاشق غذاخوری سرخالی |
سیر | 3 حبه میانه |
گشنیز تازه | 100 گرم |
سینه مرغ | 1 عدد میانه |
آب مرغ | 5 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
فلفل سیاه و نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
نان | برای سرو سوپ ماست مراغه |
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان پخت سوپ ماست مراغه ای: 2 ساعت
میزان کالری 100 گرم سوپ ماست مراغه : حدود 90 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه سوپ ماست مراغه
برای اینکه یک سوپ محلی ساده و خوشمزه با ماست به روش ترکی داشته باشید مرحله به مرحله مطابق زیر عمل کنید:
مرحله اول: سینه مرغ را بپزید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ ماست مراغه ای باید سینه مرغ را پس از شستشو و جدا کردن پوست مرغ، در یک قابلمه بگذارید و به آن یک عدد پیاز درشت خرد شده و یک حبه سیر اضافه کنید. حالا میزانی ادویه مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه هم به سینه مرغ اضافه کنید و روی آن میزانی آب بریزید.
درب قابلمه را ببندید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب داخل قابلمه کاملاً به جوش آید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت سینه مرغ کاملاً آب پز گردد. در سرانجام پخت باید به میزان 1 لیوان آب مرغ در قابلمه باقی بماند.
در صورت تمایل شما می توانید برای خرید سینه مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه نمایید.
مرحله دوم: جو پوست کنده را بپزید
جو پوست کنده یا جو پرک نسبت به جو معمولی مدت زمان پخت کمتری دارد. جو پوست کنده یا جو پرک را داخل یک قابلمه جداگانه ریخته و به آن 3 لیوان آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا جو پوست کنده کاملاً بپزد و لعاب بیندازد.
در صورت تمایل می توانید خرید جو پرک و جو پوست کنده را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.
مرحله سوم: هویج را به جو اضافه کنید
هویج را کامل پوست کنده و پس از شستشو به صورت نگینی خرد کنید. در اواسط پخت جو، هویج خرد شده را به قابلمه حاوی جو اضافه کنید و اجازه دهید هویج با جو کاملاً بپزد.
مرحله چهارم: مرغ پخته شده را ریش ریش کنید
در این مرحله از طرز تهیه سوپ ماست مراغه پس از اینکه مرغ کاملاً پخته شد آن را از قابلمه خارج نموده و اجازه دهید کمی خنک گردد. حالا با استفاده از یک چنگال یا دست مرغ را ریش ریش کنید.
مرحله پنجم: آب مرغ را به قابلمه حاوی جو اضافه نمایید
حالا آب مرغی که از پختن سینه مرغ به جای مانده را از صافی عبور دهید و به قابلمه حاوی جو اضافه کنید. این کار باعث می گردد تا سوپ شما غلظت و چربی بیشتری داشته باشد.
مرحله ششم: مرغ ریش ریش شده را با کره تفت دهید
در یک تابه کره یا روغن محلی ریخته و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره یا روغن کاملاً آب گردد. حالا مرغ ریش ریش را به تابه اضافه نموده و با کره تفت دهید
در صورت تمایل می توانید برای خرید انواع کره به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هفتم: قارچ را خرد نموده و با مرغ تفت دهید
در این مرحله از پخت سوپ ماست مراغه ای باید قارچ ها را به میزان دلخواه خرد کنید. قارچ های خرد شده را به تابه ای که در آن گوشت مرغ را تفت داده اید، اضافه نمایید. حرارت را کمی زیاد کنید تا آب میان بافتی قارچ ها سریع تبخیر شده و کاملاً با سایر مواد تفت داده شوند. پس از اینکه قارچ و مرغ کاملاً تفت داده شدند و سرخ شدند، زیر تابه را خاموش نموده و مواد داخل تابه را به قابلمه حاوی جو و هویج پخته شده اضافه کنید.
شما می توانید برای تهیه قارچ به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام نمایید.
مرحله هشتم: سیر و گشنیز را به سوپ ماست اضافه کنید
در این مرحله 2 حبه سیر به جای مانده را ریز رنده کنید و به همراه گشنیز تازه و ساطوری خرد شده به سوپ اضافه کنید.
مرحله نهم: ماست را با زرده تخم مرغ ترکیب کنید
در ادامه طرز تهیه سوپ ماست به روش رستورانی، در یک کاسه، تخم مرغ را شکسته و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. حالا زرده تخم مرغ را با ماست مخلوط کنید تا یکدست شوند. برای این کار می توانید از چنگال یا همزن دستی بهره ببرید.
مرحله دهم: ترکیب ماست و زرده تخم مرغ را روی حرارت ملایم قرار دهید
بعد از اینکه ماست و زرده تخم مرغ را کامل با هم ترکیب کردید، باید این ترکیب را داخل یک قابلمه کوچک یا شیر جوش ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که اطراف ماست آغاز به حباب زدن کرد زیر حرارت را خاموش نموده و این ترکیب را به سوپ خود اضافه کنید. حدود 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید ماست کاملاً با سوپ روی حرارت ملایم بجوشد.
در صورت تمایل شما می توانید خرید انواع ماست پاستوریزه و تخم مرغ را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.
مرحله یازدهم: کوفته قلقلی درست کنید
در این فاصله برای درست کردن سوپ ماست مراغه به روش اصلی باید با گوشت چرخ نموده کوفته قلقلی درست کنید. برای این منظور یک پیاز را رنده نموده و با دست آب پیاز را بگیرید. حالا گوشت چرخ نموده مخلوط را با پیاز رنده شده خوب ترکیب کنید.
میزانی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه نموده و گوشت خوب را ورز دهید تا بافت گوشت منسجم گردد. در ادامه میزانی از مایه گوشت برداشته و بین کف دست های خود کامل بچرخانید تا به شکل یک لیمو عمانی کوچک درآید.
در صورت تمایل می توانید برای خرید گوشت چرخ نموده به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوازدهم: کوفته قلقلی های آماده شده را تفت دهید
در یک تابه میزانی روغن سرخ کردنی ریخته و روی حرارت بگذارید. حالا کوفته قلقلی های آماده شده را داخل تابه بچرخانید تا کامل سرخ شوند. کوفته قلقلی های آماده شده را کنار بگذارید.
شما می توانید برای خرید انواع روغن سرخ کردنی به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه نمایید.
مرحله سیزدهم: پیاز داغ درست کنید
در ادامه پخت سوپ ماست مراغه باید پیاز داغ () درست کنید. یک پیاز را به صورت خلالی خرد نموده و داخل تابه همراه روغن تفت دهید. خلال پیازها باید حالت کاراملی پیدا نموده و کامل برشته شوند. اگر فرصت کافی ندارید، می توانید پیاز داغ آماده تهیه کنید.
در صورت تمایل برای تهیه پیاز داغ آماده به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های اقدام نمایید.
مرحله آخر: سوپ ماست مراغه ای را سرو کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ ماست مراغه ای باید سوپ را داخل ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ کاراملی و کوفته های قلقلی سرخ شده تزیین کنید. شما می توانید این سوپ را به تنهایی یا همراه با نان دلخواه سرو کنید. نوش جان!
شما می توانید خرید انواع نان بسته بندی شده را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه سوپ ماست مراغه ای
- ریش ریش کردن مرغ باعث می گردد تا سوپ ماست شما لعاب بیشتری داشته باشد.
- هنگام تفت دادن مرغ با کره برای اینکه کره نسوزد، کافیست کمی روغن هم به تابه اضافه کنید.
- هم زدن ماست و تخم مرغ تا جایی باید ادامه پیدا کند که زرده تخم مرغ از حالت لختگی خارج گردد چرا که زیاد هم زدن ماست و تخم مرغ باعث می گردد تا ماست آب بیندازد و سوپ شما رقیق گردد.
- حرارت دادن ماست و زرده تخم مرغ از بریده بریده شدن ماست داخل سوپ جلوگیری می نماید.
- به جای آب مرغ می توانید از آب قلم یا استاک گوشت یا مرغ هم در طرز تهیه این سوپ ماست بهره ببرید.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن سوپ ماست مراغه ای
برای بهتر شدن غلظت سوپ ماست مراغه ای چه باید کرد؟
اگر می خواهید سوپ کاملاً غلیظ و جا افتاده داشته باشید، بهتر است از ماست چکیده بهره ببرید.
چرا ماست داخل سوپ خوب با سایر مواد ترکیب نشده و حالت بریده بریده پیدا می نماید؟
عدم استفاده از زرده تخم مرغ یا حرارت ندادن ترکیب زرده تخم مرغ و ماست باعث می گردد تا ماست به خوبی با سایر مواد داخل سوپ ترکیب نشده و حالت بریده بریده پیدا کند. از قلم نیاندازید ماست قبل از اضافه کردن به قابلمه باید با سوپ هم دما شده باشد، پس حتما پیش از اضافه کردن کمی آن را روی حرارت گرم کنید.
آیا می توان بدون استفاده از کوفته قلقلی سوپ ماست مراغه ای را سرو کرد؟
بله؛ شما می توانید این سوپ ماست ترکی را بدون کوفته قلقلی هم سرو کنید.
آیا می توان از عصاره گوشت به جای آب مرغ برای تهیه سوپ ماست مراغه ای استفاده کرد؟
در رسپی اصلی این غذا مانند سوپ ماست ترکیه از آب مرغ استفاده شده است؛ اما شما در صورت تمایل می توانید از آب گوشت یا عصاره قلم برای تهیه سوپ بهره ببرید.
منبع: افق کوروش