طرز تهیه کماچ سهن خانگی
به گزارش مجله تخصصی کامپیوتر، از تبریز قرابیه می آورند، از اصفهان گز، از شیراز مسقطی و بعید است که مسافران کرمان با خود کماچ سهن به همراه نیاورند. این شیرینی سبوس دار خرمایی، فقط در بین کرمانی ها هوادار ندارد. اگر شما هم پیش از این طعمش را چشیده اید، برای آمدن مسافری دیگر از کرمان منتظر نمانید. ما طرز تهیه کماچ سهن خانگی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای خمیر
- آرد جوانه گندم(آرد سهن) یک لیوان
- آرد گندم یک و نیم لیوان
- مایه خمیر یک قاشق چای خوری
- شکر نصف قاشق چای خوری
- ادویه کماچ(زیره سبز، بادیان، سیاه دانه، زردچوبه، گل خشت) یک قاشق مرباخوری
- روغن حیوانی به میزان لازم
- آب به میزان لازم
مواد لازم برای داخل کماچ
- خرمای چرخ شده 250 گرم
- گردو 200 گرم
- روغن مایع 200 گرم
طرز تهیه کماچ سهن
مرحله اول
آردها و ادویه ها را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه را درکمی آب ولرم حل نموده به آنها اضافه کنید. سپس روغن را به مواد اضافه کنید و ورز دهید و آب را آرام آرام در جریان ورز دادن اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد.
مراقب باشید که با بیش از میزان اضافه کردن آب، خمیرتان شل نشود و پس از آماده شدن خمیر، آن را نیم ساعت کنار بگذارید تا ور بیاید.
مرحله دوم
کف سینی لبه کوتاه را چرب کنید و خمیری که با ارتفاع نیم سانتی متر با وردنه باز نموده اید را در سینی فر قرار دهید.
مرحله سوم
خرما، گردو و روغن مایع را در یک کاسه با دست مخلوط کنید و روی یک تخته، آنها را از هم باز کنید. روی خمیری که در سینی قرار داده اید، باید یک لایه خرمای نه چندان کلفت قرار بگیرد.
مرحله چهارم
یک لایه خمیر دیگر باز کنید و روی خرماها بگذارید. خمیرهایی که در چهار طرف سینی قرار دارند را با دست به هم برسانید تا خرماها دیده نشوند و روی خمیر را با برس چرب روغن کشی کنید.
مرحله پنجم
قبل از قرار دادن ظرف در فر، کماچ ها را به شکل لوزی برش دهید و سپس به مدت 50 دقیقه در فری که با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده قرار دهید.
مرحله ششم
وقتی کماچ طلایی شد، آن را از فر بیرون بیاورید و بعد از آنکه از حرارت افتاد، رویش را با یک لایه نازک پودر قند و مغز پسته آسیاب شده بپوشانید.
در این مطلب طرز تهیه کماچ سهن در فر را به شما آموزش دادیم. این شیرینی را می توانید در تابه و روی اجاق گاز هم آماده کنید.
منبع: کتاب کاله